SLAVNI BRAZILSKI BORAC ŽESTOKO KAŽNJEN ZBOG HOMOFOBNOG ISPADA: / 'Razočarani smo posljednjim Werdumovim izjavama'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Fabricio Werdum kažnjen je zbog homofobnog ponašanja. UFC nije imao milosti prema slavnom brazilskom borcu.

30.9.2017.
13:16
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Werdum je borac koji je izvukao deblji kraj iz svog verbalnog okršaja s Tonyem Fergusonom. Bivši teškaški prvak nije pazio na izbor riječi.

Brazilac se žestoko svađao sa Fergusonom i više mu se puta obratio riječima “faggot”, što bi u slobodnom prijevodu s engleskog jezika značilo “pe***čino”, na što su mnogi odmah reagirali, posebno zbog toga što Werdumu ovo nije prvi puta da se koristi s takvim izrazima tijekom prepucavanja, pa čak i u prisustvu kamera, prenosi borilački portal Fight Site.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac je znao kako je pretjerao te se odmah nakon toga ispričao, ali UFC ovog puta ipak nije mogao tolerirati ispad svog popularnog borca te će on ipak morati vratiti svoj dug LGBTQ zajednici. Odnosno, UFC mu je dao naredbu kako se mora iskupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“UFC je razočaran posljednjim izjavama Fabricia Werduma na promotivnom eventu u Los Angelesu. Priroda toga što je rekao nikako ne preslikava UFC-ove poglede i ne možemo to tolerirati, nebitno u kojem je kontekstu to rečeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijenimo što se Fabricio nakon toga ispričao organizaciji i svima koje je mogao uvrijediti svojim riječima. Ipak, kao sportaši na visokom nivou, uzori mladima te globalni ambasadori MMA sporta, UFC borci su dužni pridržavati se pravila. Budući da ih je Fabricio prekršio, pristao je odraditi društveno koristan rad u LGBTQ zajednici u Las Vegasu, s ciljem da dođe do promjena kojima će izravno utjecati na poboljšanje odnosa u zajednici.”

Nije poznato kada i koliko će Fabricio vremena provesti u Las Vegasu, niti kakva će mu zapravo biti zadaća. No, svakako je sigurno kako će ubuduće sigurno pripaziti što govori u javnosti ili pred upaljenim kamerama", poruka je i društva i UFC-a svima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo