SJAJNI JOSHUA POBIJEDIO PULEVA STRAŠNIM NOKAUTOM U DEVETOJ RUNDI: / Britanski prvak nakon meča najavio okršaj s Furyjem

Image
Foto: Profimedia

Borba se održala na Wembley Areni u Londonu

13.12.2020.
0:30
Profimedia
VOYO logo

Britanski 31-godišnji teškaš Anthony Joshua obranio je naslov svjetskog prvaka nokautiravši 39-godišnjeg bugarskog izazivača Kubrata Puleva u devetoj rundi dvoboja održanog u subotu pred tisuću gledatelja u londonskoj SSE Areni.

Joshua je Puleva uspio dvaput uzdrmati već u trećoj rundi, ali je bugarski boksač nekako uspio dočekati gong i oporaviti se tijekom odmora. Još pet rundi je Britanac kontrolirao meč, držao Puleva direktima na distanci i čuvao se nekog zalutalog udarca s kakvima je Bugarin pokušao u nekoliko navrata iznenaditi svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarin više nije mogao

U devetoj rundi je serijom preciznih aperkata ponovno uzdrmao Puleva, a onda ga desnim direktom nokautirao te tako došao do svoje 24. profesionalne pobjede u 25 mečeva, a Bugarinu nanio drugi poraz u karijeri, prvi nakon 2014. kad ga je u borbi za IBF naslov nokautirao legendarni Vladimir Kličko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nokaut pogledajte OVDJE.

Image
PROCURILO KOLIKO SU JOSHUA I PULEV ZARADILI: /

Bugarin dobio tri puta manje novca, a polovice se odmah odrekao iz fenomenalnog razloga

Image
PROCURILO KOLIKO SU JOSHUA I PULEV ZARADILI: /

Bugarin dobio tri puta manje novca, a polovice se odmah odrekao iz fenomenalnog razloga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obranio pojaseve

Bio je ovo prvi meč Anthonyja Joshue nakon što je prije godinu dana svladao Andyja Ruiza Jr. i vratio u svoje vlasništvo četiri pojasa koja mu je meksički Amerikanac preoteo šest mjeseci prije tehničkim nokautom u njujorškom Madison Square Gardenu i nanio mu jedini poraz u karijeri.

Joshua je ista četiri pojasa, po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO, u londonskoj SSE Areni stavio na kušnju protiv 39-godišnjeg Kubrata Puleva, s kojim se trebao boriti još 2017., ali je borba otkazana zbog ozljede ramena bugarskog boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pandemija poremetila planove

Poput Joshue, i Bugarin je posljednji put u ringu bio krajem 2019. kad je svladao svog američkog vršnjaka Rydella Bookera, hrvatskim ljubiteljima boksa poznatog kao zadnjeg boksača kojeg je na svom profesionalnom putu pobijedio hrvatski teškaš Filip Hrgović u meču održanom prije mjesec dana u predgrađu Miamija.

Borba Joshue i Puleva originalno je trebala biti održana 20. lipnja ove godine na velebnom londonskom stadionu Tottenham Hotspura, ali je zbog izbijanja pandemije izazvane novim koronavirusom odgođena i premještena u manji prostor SSE Arene (bivša Wembley Arena), u kojem je tisuću gledatelja dobilo priliku pratiti borbu uživo. Među njima se našao i Floyd Mayweather Jr., u čiji je zagrljaj Joshua pohitao nakon što je nokautirao Puleva koji mu je uoči borbe prijetio da će mu preoteti naslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako je to Tyson Fury, neka bude tako!'

"Manje priče, više akcije. Nadam se da su svi bili zadovoljni večeras. Držao sam se onoga što najbolje znam - boksanja", poručio je nakon još jedne uspješne obrane naslova Anthony Joshua i najavio tko bi mogao biti njegov sljedeći suparnik:

"Tkogod ima pojas koji želim. Ako je to Tyson Fury, neka bude tako!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najvažnijoj borbi koja je prethodila glavnom događaju večeri, 27-godišnji britanski boksač Lawrence Okolie nokautirao je 29-godišnjeg Poljaka Nikomeda Jezewskog i došao do svoje 15. profesionalne pobjede, a 12. nokatom (15-0) koja mu je donijela naslov meunarodnog prvaka u lakoteškoj kategoriji po verziji WBO.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba za WBA, WBO, IBF i IBO titule

Anthony Joshua - Kubrat Pulev


Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. RUNDA


Gotovo je. Joshua je dva puta rušio Puleva. Bugarin se prvi put uspio oporaviti od serije aperkata i uzdrman nastaviti borbu, ali drugi put ga je Joshua pogodio lijevim krošeom i Bugarin je ostao ležati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


8. RUNDA


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua izgleda jako mirno, zna da uvjerljivo vodi i čini se kao da je odlučio ovu borbu mirno privesti kraju. Pulev, s druge strane, ulazi u puno veće rizike. Jedan njegov udarac dobro je pogodio Britanca, ali to nije bilo dovoljno kako bi ga srušio i do kraja runde se spašavao ulascima u klinč.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. RUNDA


Ponovno je Pulev bio u podređenoj poziciji. Joshua je uputio opasnu seriju aperkata, ali Bugarin je ostao na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


6. RUNDA


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pulev je posustao i Joshua u potpunosti dominira. I ova runda je pripala Britancu koji izgleda jako opušteno i osvaja rundu za rundom.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. RUNDA


Miran početak, a sredinom runde Joshua je odličnim direktom uzdrmao Puleva. Bugarin je zatim krošeom pogodio Britanca u Bradu, ali nije izgledalo kao da je to uzdrmalo svjetskog prvaka. Joshua je dobio i ovu rundu i uvjerljivo vodi po bodovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


4. RUNDA


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno mirniji Joshua u ovoj rundi, Britanac nije ulazio u rizik i pokušavao direktima "otvoriti" Puleva koji je na kraju runde počeo opasnije prijetiti.


3. RUNDA


Sjajni Joshua, sredinom runde probio je Puleva i uputio nekoliko jako opasnih udaraca. Sudac je morao brojati Bugarinu. Joshua je do kraja runde nastavio jednako i opet poslao Puleva u nokdaun. Moglao je meč biti riješen u ovoj rundi. Koliko će još dugo Bugarin uspjeti izržati.

OVDJE pogledajte u kakvim se problemima našao Pulev.


2. RUNDA


Puno zanimljivija runda, Joshua je dobrom kombinacijom uzdrmao Puleca, ali izgleda kao da to Bugarina nije previše uzdrmalo. Bio je Britanac puno aktivniji i ova runda će zasigurno pripasti njemu.


1. RUNDA


Meč je počeo standardnim ispitivanjem snaga, bez puno ozbiljnih udarca. Joshua je stajao u sredini ringa, dok je Pulev kružio oko njega.


23.35 Boksači ulaze u ring, meč će početi jako brzo. U publici je i legendarni Floyd Mayweather koji je došao podržati Joshuu.

23.20 Joshua i Pulev u ring ulaze za samo par minuta. Joshua je favorit po kladionicama, ali Pulev (iza kojeg je osam uzastopnih pobjeda) je definitnvno sposoban napraviti iznenađenje protiv Britanca.

23.10 Okolio je brzo pobijedio. Nokautom u drugoj rundi je 'riješio' Jezewskog. Sada će u ring ući borci koje svi čekaju.

23.05 Još je jedna borba prije okršaja Joshue i Puleva. U ringu su Lawrence Okolio i Nikodem Jezewski. U meču prije ovoga Bratić Tysona Furyja, Hughie Fury, jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio je Poljaka Mariusza Wacha koji je bivši izaziač legendarnog prvaka Vladimira Klička.

23.00 Joshua je spreman za borbu. OVDJE pogledajte kako izgleda u svlačionici prije meča.

22.40 Uskoro će u ring ući i glavne zvijezde, Joshua i Pulev, za njihov meč se predvđa da će početi oko 23.30 sati.


Večeras od 23.30 na rasporedu je boksački meč za naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji između aktualnog teškaškog vladara najviše teškaških pojasa Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva koji će se održati u SSE Areni u Londonu pred samo tisuću gledatelja na Wembley Areni. Prvotno je bila zakazana za 20. lipnja, ali pandemija koronavirusa zaustavila je meč.

Galerija

Image
Image

3 pojasa prvaka svijeta je na stolu

Ugledni britanski Sky Sportprenosit će ovaj meč u kojem će Joshua protiv Puleva braniti pojaseve po verzijama WBA, WBO i IBF kako pišu Englezi , a za Puleva će ovo biti najveći izazov nakon borbe s Vladimirom Kličkom.

Jučer je održano sučeljavanje uoči boksačkog eventa na kojem su tenzijr bile visoke. Britanski tabloid The Sun u svojoj rubrici Sun Sport javlja kako su pale teške riječi između Joshue i Puleva...

Bugarski boksač uspio je poigrati se sa Joshuinim živcima, ali sve je ostalo samo na verbalnom obračunu i provokacijama nakon kojih su ih zaštitari razdvojili.

Britanac je na vaganju bio lakši nego prije dosadašnjih mečeva pa će tako u ring protiv Puleva ući sa 109.2 kilograma, a Bugarin sa 108.6 kilograma.

Kubrat Pulev je prije još jednog meča života, drugog najvećeg u karijeri, kazao:

Image
Image

"Pažljivo sam gledao njegove borbe. Ima dobar stil i dobar je primjerak boksača, ali nije pokazao mentalnu čvrstinu. Da, on ima vještine, ali nije pokazao mentalnu snagu. To je nešto iznutra, u čovjekovoj krvi, a on to nema. Kakvu god mentalnu čvrstinu da ima, znam da sam ja po tom pitanju jači. To je razlika - moja čvrstina će prevladati u ovom meču", kazao je Kubrat Pulev.

Joshuin promotor Eddie Hearn, najmoćniji promotor današnjice, rekao je da će njegov čovjek svoj posao obavljati na dan borbe, ne sad...

Hearn je za Sky Sports kazao: "Jučer sam ga posjetio, izgledao je apsolutno senzacionalno. Priprema se, udara tako snažno, tako oštro, tako brzo. Mislim da će ovo biti teška borba za Kubrata Puleva. Također mislim da će ga apsolutno uništiti. Mislim da će ga slomiti, secirati i kazniti. Mislim da ćete vidjeti to i sami", izjavio je Hearn.

Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo