PRVI HRVATSKI SPORTAŠ S KORONOM OPISAO NAM JE SIMPTOME BOLESTI: / 'Želio sam raditi sklekove, nisam mogao... Ljudi, budite oprezni'

Image
Foto: Pixsell

Talentirani boksač Toni Filipi (24) za Net.hr opisao je simptome koronavirusa koje je imao prije nego što mu je potvrđeno da je zaražen

25.3.2020.
16:36
Pixsell
VOYO logo

Još dva člana hrvatske boksačke reprezentacije koja su se vratila iz Londona imaju koronavirus. Talentirani boksač iz zagrebačkog BK Gladijator Toni Filipi i njegov trener Tomo Kadić, u srijedu su saznali kako su i oni, nakon izbornika ženske reprezentacije Ante Matasa, pozitivni na COVID-19. Potvrdili su nam to Filipi i Kadić. Tako je udarač iz mjesta Sali s Dugog otoka postao prvi hrvatski sportaš zaražen koronavirusom.

Image
I ONA JE BILA U KONTAKTU SA ZARAŽENIMA: /

'Nemam simptome, a u Engleskoj su shvatili ozbiljnost situacije tek nakon mjera'

Image
I ONA JE BILA U KONTAKTU SA ZARAŽENIMA: /

'Nemam simptome, a u Engleskoj su shvatili ozbiljnost situacije tek nakon mjera'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavili se simptomi dva dana nakon povratka iz Londona

Nakon što se vratio s olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Londonu, Tomo Kadić dobio je temperaturu 37.2. Počela ga je boljeti i glava, a pojavio se i konstantni suh kašalj.

Odmah po dolasku, kako i nalažu mjere, odnosno preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite, otišao je u samoizolaciju. "Da ne bi bilo nismo znali...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije mi lako progutati tu knedlu, ali ja znam da ću se izboriti protiv toga'

Tijekom jučerašnjeg popodneva, podvrgnuo se testiranju a nalaz je došao danas i bio pozitivan. Kaže kako, trenutno je dobro i sad slijedi neka sasvim druga borba. Nije zabrinut, ali je oprezan i discipliniran, govori nam Tomo Kadić i svima poručuje da ostanu doma...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao je nalaz i pozitivan sam na koronavirus. Nije mi lako progutati tu knedlu, ali ja znam da ću se izboriti protiv toga. Već se danas osjećam puno bolje i sigurnije. Uistinu mi nije lako. Zbog vaših poruka podrške, brzo mi prolaze dane u samoizolaciji. Ja sam mislio motivirati vas, a vi sad motivirate mene. Upućen sam u sve detalje, osigurat će mi se jedan inhalator. Nemojte raditi paniku, nemojte raditi nervozu, držite se protokola. Hvala svima, ali zaista svima koji su uz mene. Od moje cure Mateje, preko brata i sestre, pa do svojih prijatelja, poznanika i suradnika. Čitava reprezentacija odgovorno je pristupila samoizolaciji i to je za svaku pohvalu. Tako mora biti i među građanima", kazao je Tomo Kadić u video obraćanju putem Facebooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Temperatura nije prelazila 37.7, glavobolja po cijele dane i suhi kašalj'

Toni Filipi nam je kazao sljedeće:

"Da, istina je da smo i ja i moj trener Tomo Kadić zaraženi COVID-19. Dobar sam ja, ne bojim se, ali sam oprezan i želim slijediti sve upute i preporuke. Dobro se osjećam. Do prije nekoliko dana imao sam temperaturu i glava me boljela, ali danas sam dobar. Meni su se, isto kao i mom treneru Tomi, simptomi pojavili nakon povratka u Zagreb iz Londona. Nekih dva dana nakon... Temperatura koja nije prelazila 37.7, glavobolja lagana po cijele dane i suhi kašalj", govori nam Toni Filipi i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni Filipi: 'Nisam imao simptome u Londonu'

"Bitno za naglasiti kako simptome nisam osjećao u Londonu, nego sam počeo osjećati nakon dva dana, 20. ožujka. Nisam ovih dana mogao ni malo trenirati zbog navedenog. Nisam, jednostavno, imao snage. Mislio sam raditi malo sklekove ili nešto, ali nisam mogao. Sad nemam temperaturu. Ma bit će to dobro, ne sumnjam ja u to. Ljudi, ostanite doma i budite oprezni", poručio je prvi hrvatski sportaš s COVIDOM-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo