Kako izvještava britanski Mirror, Canelo Alvarez je, ukupno gledajući garantiranu nagradu i novac od TV prava, zaradio 35 milijuna dolara. Saunders je zaradio pet puta manje, 'samo' 7 milijuna dolara

Pred više od 70 tisuća gledatelja na AT&T stadionu u Arlingtonu Meksikanac Saul Canelo Alvarez (56-1-2) pokazao je nadmoć protiv Britanca Billyja Joea Saundersa (30-1) i tako ujedinio WBA, WBC i WBO titule u supersrednjoj kategoriji.

Meksikanac je tako ujedinio pojaseve i to pred rekordnim brojem od 73.126 gledatelja čime je srušen rekord meča između Leona Spinksa i Muhammada Alija iz 1978. kada su legende boksale pred 63.352 ljudi u Superdomeu u New Orleansu. U tom meču Ali je izgubio.

Procurile su u stranim medijima i svote koje su borci zaradili nakon ovog spektakla. Kako izvještava britanski Mirror, Canelo Alvarez je, ukupno gledajući garantiranu nagradu i novac od TV prava, zaradio 35 milijuna dolara. Saunders je zaradio pet puta manje, "samo" 7 milijuna dolara.

Tijek borbe

Očekivano, borci su dosta oprezno ušli u meč, ali je onda Canelo počeo napadati u drugoj i trećoj rundi. U nastavku je Saunders povremeno preuzimao inicijativu te je borba bila dosta kompetitivna. Osma runda je pak bila presudna. Canelo je aperkatom pogodio Saundersa te je ga udarcima i tijelo dodatno uzdrmao, ali je dočekao kraj runde. Video tog udarca pogledajte ovdje.

U pauzi prije nastavka meča bilo je vidljivo da Britanac ima problema s desnim okom, koje je bilo zatvoreno te su njegovi treneri odlučili da u takvom stanju ne može nastaviti borbu protiv Canela.