PROCURILO KOLIKO SU TYSON I JONES ZARADILI OD BORBE: / Većina boksača o ovome može samo sanjati

Image
Foto: Profimedia

Nakon borbe za ESPN potvrđeno je da su obojica boraca imali garantiran ugovor koji im je donio milijun dolara obojici.

29.11.2020.
9:21
Profimedia
VOYO logo

Dvije bivše boksačke zvijezde, 54-godišnji Mike Tyson i 51-godišnji Roy Jones Jr. vratili su se u ring, u egzibicijskoj borbi legendi u Staples Centru. Meč je je na kraju završio bez pobjednika. Snimku borbe možete pogledati danas od 19:40 na RTL-u.

Bio je ovo boksački obračun po posebnim pravilima. Boksalo se osam rundi po dvije minute. Bilo je tu dosta zanimljivih izmjena udaraca, no niti jedan borac nije uspio zadati presudni. Čelični Mike u nekim je trenucima podsjećao kao iz dana dane najveće slave, međutim njegovi udarci nisu više toliko razorni i nema više te snage u njima. Gotovo svaku rundu počeo je napadom, međutim borci bi uskoro završili u klinču. I tako je izgledala svaka runda. Jones je izgledao nešto lepršavije, no niti on nije uspio zadati značajnije udarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TYSON SE NAKON 15 GODINA VRATIO U RING: /

Jones mu zadao dosta problema, meč završio bez pobjednika, pogledajte najbolje trenutke borbe

Image
TYSON SE NAKON 15 GODINA VRATIO U RING: /

Jones mu zadao dosta problema, meč završio bez pobjednika, pogledajte najbolje trenutke borbe

Procurile nagrade

Ono što je možda najzanimljivije u ovom meču jesu novčane nagrade koje su borci dobili. Naime, event je bio humanitarnog karaktera, no to ne znači da se na njemu nisu zavrtjeli silni milijuni. Kako se još prije meča znalo, Tysonov honorar bio je 10 milijuna dolara, dok je Roy Jones Jr. službeno trebao zaraditi tri milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nakon borbe za ESPN potvrđeno je da su obojica boraca imali garantiran ugovor koji im je donio milijun dolara obojici. Ostatak iznosa ovisio je o prodaji prava na emitiranje, sponzorima i ostalim dodatnim prihodima. Tyson je još prije meča rekao da će donirati novac, koliko god zaradio.

“Napravit ću ovo ponovo, definitivno. Drago mi je da sam išao u osam rundi. Svi misle da sam nokauter, no evo, vidite da mogu i u više rundi. Roy, moramo napraviti ovo ponovo“, rekao je Tyson nakon borbe pa zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja se nisam borio 15-16 godina i nitko ne brine za mene, a on se borio nedavno. Ne bih se borio nikako drugačije nego sad. Mi smo humanitarci, mi sad pomažemo ljudima. Jedino me to sad zanima”, zaključio je Tyson i tako oduševio cijeli svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo