PRIJE OSAM GODINA STIPE MIOČIĆ POČEO JE PISATI MMA POVIJEST: / Danas o njemu govore: 'On je čudovište od borca'

Image
Foto: Facebook: Stipe Miočić

'Stipe je čudovište od borca, ali je ujedno i naljubazniji tip kojeg možete upoznati', kazao je Gary DeFranco

21.2.2018.
19:19
Facebook: Stipe Miočić
VOYO logo

Stipe Miočić konačno počinje dobivati onu medijsku pažnju koju zaslužuje. Nakon podcijenjivanja od strane UFC-a i dijela američke javnosti.

BORAC KOJEG POZNAJE I ZAGREBAČKA PUBLIKA: ‘Miočić postaje najveći svih vremena i zato mi jedna stvar nije jasna’

Stipe se na putu prema UFC vječnosti borio, ne samo u kavezu, nego i oko njega. Gurali su ga u stranu kad je bio u lovu na borbu koja će mu donijeti priliku za teškaški pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je konačno White dao Stipi priliku, jer ga je ovaj svojim pobjedničkim nizom na to i natjerao, Miočić je nokautirao Fabricija Werduma u prvoj rundi, nakon toga tri uzastopna puta branio pojas prvaka, a posljednja obrana bila je ujedno i najveća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam protiv sustava

Ne samo zbog ulaza u UFC vječnost, kao jedini teškaš koji je tri uzastopna puta branio pojas u kraljevskoj teškoj diviziji, već i zato što se borio protiv UFC mašinerije koja je otvoreno navijala za Franicsa Ngannoua, kamerunsko-francuskogPredatora kojeg je Dana White htio vidjeti na tronu jer je marketinški isplativiji.

Školovao je Miočić Ngannoua u pet rundi i borilačkom svijetu dokazao da je najveći, najbolji, da mu nema ravnog i da je najbolje čelnicima UFC-a da konačno nađu njegovu marketinšku vrijednost, odnosno da u njega marketinški više ulažu, kao što je to bio slučaj s Ngannouom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je tako Stipe Miočić dobio priliku u UFC reality showu “The Ultimate Fighter” kao trener tima koji je suprostavljen onom koji vodi njegov veliki prijatelj i sljedeći protivnik Daniel Cormier, što je još jedan dokaz (navedena megaborba) da je UFC počeo cijeniti Stipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasac iz Clevelanda

Dvojac će međusobno ukrstiti rukavice 8. srpnja na UFC-u 226 u Las Vegasu. Bit će to posebna UFC poslastica u ovoj godini.

News Herald, portal iz Clevelanda, je ovaj tjedan objavio priču o Garyju DeFancu, izvršnom koproducentu upravo tog UFC-ovog reality showa koji se emitira na FOX Sports 1 televiziji, a koji je dobio priliku surađivati s "najopakijim čovjekom na planeti", kako mediji i navijači tepaju Miočiću, najpoznatijem vatrogascu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Tema je, dakako, bio Stipe koji je jedna od najvećih zvijezda grada Clevelanda i savezne američke države Ohijo. Upitan kako se Miočić snašao u ovakvom obliku TV emisije, Gary DeFranco jasno daje do znanja:

“Mogu reći onima koji će gledati ovaj šou da će kroz njega zaista saznati kakav je zapravo tip Stipe Miočić. Gledate ga kada se bori, ali kroz to ne možete vidjeti njegovu pravu osobnost. On je zaista jako dobar čovjek. Konstantno se smije i šali, ali kada se treba primiti posla, onda je jako ozbiljan"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa u timu

Prva epizoda šoua će se emitirati 18. travnja u SAD-u, a dan kasnije na Fight Channelu.

“Stipe je čudovište od borca, ali je ujedno i naljubazniji tip kojeg možete upoznati. Stvarno je preuzeo ulogu vođe tim dečkima i zaista mu je stalo do svakoga borca unutar momčadi. Svi će to vidjeti i doživjeti kada se sezona počne emitirati”, dodao je izvršni koproducent ovog popularnog “reality showa” za kojeg spomenuti američki medij piše kako je borilačke sportove zavolio preko oca koji ga je zarazio legendarnim udaračem, Mikeom Ironom Tysonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod Stipe Miočića, valja napomenuti i jednu zanimljivost. Naime, prije 8 godina, 20. veljače 2010. godine Stipe Miočić imao je MMA debi u Clevelandu, nokautiravši Coreyja Mullisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo