STIPE MIOČIĆ VRATIO UFC POJAS U SVOJ POSJED: / Američko-hrvatski borac brutalno nokautirao Cormiera u nevjerojatnoj borbi

Image
Foto: AFP, Sam Wasson/Getty Images/AFP

Nakon više od godinu dana opet se okitio naslovom prvaka

18.8.2019.
6:31
AFP, Sam Wasson/Getty Images/AFP
VOYO logo

Američki borac hrvatskog podrijetla, 36-godišnji StipeMiočić pobijedio je 40-godišnjeg Amerikanca DanielaCormiera nokautom u četvrtoj rundi u borbi održanoj u kalifornijskom gradu Anaheimu te tako vratio UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koji mu je isti borac prije 13 mjeseci preoteo u Las Vegasu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

KRVAVI SPORT: Pogledajte kako je izgledala jedna od najbrutalnijih UFC borbi svih vremena

Image

KRVAVI SPORT: Pogledajte kako je izgledala jedna od najbrutalnijih UFC borbi svih vremena

Više od 19 minuta trajao je okršaj Stipe Miočića i Daniela Cormiera u kojem je na kraju branitelj naslov zadao više značajnih udaraca (123-98) i činilo se sve do odlučujućeg trenutka u završnici četvrte runde bio bliži pobjedi.

Teški udarci laktovima

Iako je do četvrte runde primio gotovo dvostruko više udaraca, većinu od njih u glavu, zbog čega je imao problema i s vidnim poljem, Stipe Miočić nije pokleknuo i nijednog trenutka nije ustuknuo pred aktualnim svjetskim prvakom, koji je još jednom vrlo dobro koristio brzinu svojih ruku i vrlo često na kratkoj distanci laktovima zadavao teške udarce nekadašnjem prvaku i svom izazivaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtoj od pet predviđenih rundi iscrpljujuće borbe Miočić je promijenio taktiku i počeo više koristiti udarce u tijelo svog suparnika. Na ulazu u posljednju, petu minutu četvrte runde jedan takav udarac je natjerao Cormiera na spuštanje garda, nakon čega ga je Miočić zasuo preciznim krošeima i direktima te ga srušio, a sudac u ringu je prekinuo borbu kad je vidio da se Cormier više nije u mogućnosti braniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo na identičan način, samo pred kraj prve runde, Cromier je prije 13 mjeseci u Las Vegasu preoteo naslov svjetskog prvaka Miočiću. Borac hrvatskih korijena od tada nije ulazio u ring čekajući priliku za uzvrat. Dočekao ju je i iskoristio kako bi u svoje vlasništvo vratio pojas, a 40-godišnjeg Cormiera vjerojatno poslao u mirovinu.

Najviše obrana naslova

Miočić je do tog, pomalo i iznenađujućeg poraza od tada aktualnog prvaka u poluteškoj kategoriji, bio borac s najviše obrana naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u povijesti UFC-a. Triput je "vatrogasac iz Clevelanda" rušio svoje suparnike koji su mu pokušavali preoteti pojas i bio je na dobrom putu učiniti to i četvrti put, kad ga je iznenadio Cormierov udarac u bliskoj borbi, nakon kojeg je Miočić pao, a sudac u ringu prekinuo borbu pred kraj prve runde, jer je Cormier zasuo Stipu udarcima od kojih se ovaj nije mogao braniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cormier je tada postao drugi borac nakon Randyja Couturea koji je uspio ujediniti UFC naslove u poluteškoj i teškoj kategoriji, što ga svrstava među najbolje majstore slobodne borbe u oktagonu svih vremena. Do poraza od Miočića, bivši američki reprezentativac u hrvanju bio je jedini neporaženi UFC svjetski prvak u teškoj kategoriji.

No, u Anaheimu je nastavljena tradicija kad su u pitanju UFC borbe za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Naime, u ovome gradu nijedan teškaš u povijesti nije uspio obraniti naslov, a Cormier je postao četvrti koji je izgubio pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Stipe Miočić - Daniel Cormier

Kraj

Miočić je u zadnjoj rundi eksplodirao i totalno preokrenuo borbu u svoju korist te nokautirao Cormiera. Cormier je bio uzdrman od udaraca u tijelo, a onda ga je Miočić dokrajčio serijom udaraca uz ogradu. Sudac je morao prekinuti borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' Odlična Stipina runda. Serijom udaraca nanio je dosta boli suparniku. Gađa mu tijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' Slabija runda Cormiera za sada. Miočić ga je dva puta dobro pogodio u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' Cormier je brži u izmjenama. Za sada je manje akcije nego u prethodnim rundama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Nastavlja se borba u istom ritmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta runda

5' Miočić nisko drži ruke pa dobiva udarce u glavu. U problemima je. Lice mu je prekriveno krvlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' Stipe je malo prestatičan i prima lagane direkte. Srušio je Cormiera, ali se ovaj brzo dignuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' Jako je puno primljenih udaraca s obje strane. Fenomenalan meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' Borba se odvija na nogama i borci izmjenjuju udarce šakama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Miočić je odlično odmah pogodio Cormiera u bradu. Nakon toga ga je pokušao rušiti.

Treća runda

5' Previše Miočić prima udaraca. Bolji je malo Stipe bio u drugoj nego u prvoj rundi.

4' Borba je prilično otvorena. Sijevaju udarci.

3' Cormier je opet dobro zahvatio Miočića laktom u glavu. Stipe ga je sada dobro desnicom pogodio.

2' Nova izmjena udarca. Miočić radi pogreške kao u prvom meču. Uzvratio je sada Stipe.

1' Izmjenjuju udarce šakama. Miočić je malo došao k sebi.

Druga runda

5' Cormier je dobro dva puta udario Miočića. Supernioriji je Cormier u dijelu hrvanja. Runda je otišla na stranu Cormiera i to dosta uvjerljivo.

4' Cormier kontrolira borbu. Loše je Miočić ušao u borbu. Trenutno je na leđima. Ne može se izvući iz klinča.

3' Cormier je digao Stipu u zrak i bacio ga na pod.

2' Borba se odvija na nogama. Dosta miran početak. Cormier je uputio nekoliko udaraca u glavu Miočića.

1' Počela je borba. Cormier je uputio jedan low-kick, odmah mu je vratio Miočić.

Prva runda

6:38 - Borci su pozdravljeni velikim ovacijama.

6:32 - Miočić je prvi izašao u oktogon. Nakon njega prema tamo se uputio branitelj naslova.

6:30 - Još nas sekunde dijele do početka meča.

6:29 - Borci su krenuli prema oktogonu.

6:17 - Diaz je slavio jedinstvenom sudačkom odlukom. Sada slijedi ono što su svi čekali.

6:12 - Diaz je uništio Pettisa. Dvojac je odradio vrhunski meč. Nate Diaz nije mogao poželjeti bolji povratak u oktogon.

6:06 - Diaz i Pettis također odrađuju spektakularnu borbu punu uzbuđenja.

5:42 - Diaz se vraća nakon tri godine i revanša s Conorom McGregorom. Riječ je o jednoj od najvećih zvijezda u povijesti ovog sporta.

5:39 - U kavez će uskoro Nate Diaz i Anthony Pettis, a onda Miočić i Cormier.

5:37 - Romero i Costa odradili su izvrsnu borbu. Na kraju je slavio Costa što se nije svidjelo fanovima u dvorani te su izviždali ovakvu odluku.

5:17 - Romero i Costa odrađuju senzacionalnu borbu. Borci nemilosrdno izmjenjuju udarce.

4:59 - Yusuff je nokautirao Beniteza. U kavez idući ulaze Yoel Romero i Paulo Costa pa Nate Diaz i Anthony Pettis, a onda slijedi poslastica večeri.

4:40 - Prva borba je završena. Brunson je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Heinischa. Slijedi borba između Gabriela Beniteza i Sodiqa Yusuffa.

4:21 - Oglasio se i Cormier.

4:19 - Prvi će u kavez Derek Brunson i Ian Heinisch.

4:14 - Miočić se oglasio na Instagramu nekoliko sati prije borbe.

4:09 - UFC 241, glavni program UFC 241:

Daniel Cormier - Stipe Miočić

Nate Diaz - Anthony Pettis

Yoel Romero - Paulo Costa

Gabriel Benitez - Sodiq Yusuff

Derek Brunson - Ian Heinisch

4:08 - Meč se održava u sklopu UFC 241 priredbe u Anaheimu, a počinje negdje oko šest ujutro.

22:45 - Supruga i kći Stipe Miočića oduševile su svijet uoči meča. Pogledajte što su odjenule u linku ispod.

22:40 - "Stipe se promijenio nakon poraza. Kada izgubite borbu, stvari postanu drugačije i zato je toliko bijesan na mene", poručio je Cormier nakon otvorenog treninga uoči borbe, a stigao mu je i odgovor.

“Ništa ne osjećam prema njemu. Iskreno, trebao bi izaći iz srednje škole i okrenuti novu stranicu. Ja samo želim revanš. Priča o mojim osjećajima, a tip je doslovno plakao na javnoj televiziji. Ne znam zašto me želi prikazati onakvim kakav nisam", kazao je Miočić uoči meča.

22:35 - Podsjetite se kako Miočić nokautira.

22:30 - Miočić i Cormier su se ovaj put potrudili i napravili dobar 'hype' uoči meča, bilo je dosta 'trash talka', borci su se u međuvrmenu gotovo zamrzili, a u uvredama prednjači Cormier. "Za mene je svaka borba velika borba, ali ova je definitivno posebna. On će dati sve od sebe ali i ja. Osjećam se dobro, sjajno", komentirao je to uoči meča za Dnevnik Nove TV Stipe Miočić.

Stipe je 13 mjeseci čekao na borbu, a u međuvremenu je Cormier već branio titulu protiv Lewisa kojeg je ugušio 'rear neaked chokeom'. Strahuje li Miočić?

"Ne, ne bojim se. Spreman sam i dobro sam se odmorio prije. Prošlo je razdoblje teškog rada, sada se idem boriti i dobro zabaviti", rekao je Miočić. Cormier je nedavno rekao kako je Miočić dobar borac, ali ima očite nedostatke koji su tu od prvog dana.

"Koliko god Miočić bio dobar, postoje veliki nedostaci i preočite rupe u njegovu stilu borbe. Ljudi toga nisu ni svjesni. Ja sam iskoristio samo jednu od njih, ali postoji još stvari koje su mi omogućile da ga dosta puta pogodim u toj jednoj rundi", rekao je to Amerikanac, a Miočić je reagirao.

"Ne znam zašto je to uopće rekao. To je sve što ću reći", odgovorio je Miočić. Imao je i poruku za navijače iz Hrvatske. "Vratit ću pojas u svoje vlasništvo", bio je jasan.

Image
Foto: Profimedia, Zuma Press
Image
Foto: Profimedia, Zuma Press

August 14, 2019, Anaheim, California, USA: No. 1 UFC heavyweight Stipe Miocic during UFC 241 open-workouts at the Honda Center in Anaheim Wednesday, Aug. 14, 2019., Image: 465393416, License: Rights-managed, Restrictions: * Tabloid Rights Out *, Model Release: no

22:20 - Uoči meča odrađeno je službeno vaganje prvaka Daniela Cormiera i izazivača Stipe Miočića te ostalih boraca sudionika ove priredbe.

Cormier je dva i pol kilograma teži od Miočića. Prvak je trenutačno na 107,2 kilograma, što je četiri kilograma manje nego lani kada se borio protiv Miočića.

Međutim, Miočić je iznenadio sve skinuvši čak pet i pol kilograma u odnosu na prošlu godinu. Stipe je sada na 104,5 kilograma i to mu je najmanja kilaža do sada u UFC-u. Moramo priznati da izgleda sjajno i spremno za meč godine!

Image
Foto: Profimedia, Zuma Press
Image
Foto: Profimedia, Zuma Press

August 16, 2019, Anaheim, California, USA: Stipe Miocic weighs in at 230.5 during the UFC 241 official weigh-ins at the Anaheim Hilton Friday, August 16, 2019., Image: 465771942, License: Rights-managed, Restrictions: * Tabloid Rights Out *, Model Release: no

22:15 - Naš je novinar analizirao moguće ishode ove borbe i možda će vas iznenaditi. Pročitajte više u linku ispod.

22:10 - Uoči meča razgovarali smo sa ocem Stipe Miočića koji je prognozirao meč i otkrio neke zanimljivosti o sinu.

Više pročitajte u poveznici ispod.

Image
Foto: Facebook: Bojan Miocic
Image
Foto: Facebook: Bojan Miocic

Facebook: Bojan Miocic

22:00 - Sunaslovna borba održat će se u kategoriji velter u kojoj će nakon tri godine pauze nastupiti Nate Diaz, a borit će se protiv Anthonyja Pettisa. Bit će zanimljiv i meč srednje kategorije između kubanskog Amerikanaca Yoel Romero i Brazilca Paula Coste, a ranije u programu su mečevi Meksikanca Gabriela Beníteza i nigerijskog Amerikanca Sodiqa Yusuffa (perolaka) te američki obračun Dereka Brunsona i Iana Heinischa (srednja kategorija).

Televizijski prijenos u Hrvatskoj može se gledati na Fight Channelu koji se prikazuje na IPTV-u, kabelskim i satelitskim platformama A1 televizije, MAXtv-a, Total TV-a, H1 TV-a, Optima TV-a i Iskon TV-a, a prijenos počinje 20-ak minuta prije 4 sata ujutro.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo