POZADINA JEDNOG OD NAJŠOKANTNIJIH CRO COPOVIH PORAZA / Mirko je na kraju završio krvav i na podu. Ali ovaj čovjek će ga pamtiti do kraja života

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Brendan Schaub slavio je u meču protiv Mirka Filipovića prije 11 godina

26.3.2022.
20:31
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Teško je istaknuti koliko je profesionalnih mečeva odradio Mirko Cro Cop Filipović u svojoj karijeri. Bilo je tu legendarnih predstava i nevjerojatnih poteza, ali i potpuno neočekivanih poraza.

Image
MIRKO FILIPOVIĆ PRAVA JE ŽIVOTINJA /

Neuništivi Cro Cop pokazao što može napraviti i s 47 godina na leđima

Image
MIRKO FILIPOVIĆ PRAVA JE ŽIVOTINJA /

Neuništivi Cro Cop pokazao što može napraviti i s 47 godina na leđima

Jedan od takvih dogodio se u ožujku 2011. godine kada se Mirko našao nasuprot Brendana Schauba u oktogonu UFC-a. Schaub je tada bio mladi i perspektivni borac sa sedam pobjeda i jednim porazom, a potom se našao u oktogonu s legendom borilačkih sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cro Cop je bio favorit u toj borbi, a tako je i ušao u nju. Bio je bolji, dominirao je i zadavao nevjerojatne udarce američkom borcu, no onda je došla treća runda. Schaub je sretno pogodio Mirka, srušio ga na pod i na kraju slavio. Sedam godina kasnije, Schaub koji je profesionalnu karijeru završio 2014. godine, otkrio je detalje iza "najteže borbe u njegovom životu."

'Bio sam naivan i drzak'

"Mislio sam da bi bilo dobro ako bi upisao pobjedu nad Cro Copom, legendom ovog sporta. Bio sam naivan i drzak u to vrijeme, ludo sam vjerovao u sebe. Mislio sam da ću ga svladati s lakoćom. Tada sam razmišljao, da, on je legenda, ali daleko od svojeg vrhunca. Dragi Bože koliko sam bio u krivu. To je bila najteža borba u mojem životu, najteža", počinje Schaub svoju ispovijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brendan je primio neke nevjerojatne udarce u tom meču, ali je uspio ostati na nogama. Otkrio je i štetu kakvu mu je nanio Mirko u toj borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razbio mi je nos na 16 mjesta, imao sam operacije, 16 šavova u oku, 14 šavova na usnici. Nakon borbe sam povraćao od muke i boli. Nikada neću zaboraviti, dolazi Mirko nakon borbe, nemojte zaboraviti da sam ga nokautirao na kraju. Njegova faca je bila krvava, ali ja sam puno gore izgledao. Oči i usne su mi natekle", prisjetio se.

'On je moj heroj'

Potom je ispričao nevjerojatnu anegdotu koja se dogodila nakon nevjerojatnog meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On sjedi pokraj mene i krpaju ga. Pozdravio sam ga, on je ipak moj heroj. Pričali smo malo nakon borbe. Potom su došli predstavnici UFC-a s čekovima, nakon svake borbe morate potpisati svoj ček. I oni su nešto zeznuli, dali su mi ček od Cro Copa. Mislio sam da je to moj novac, kada sam vidio cifru nisam mogao vjerovati. No, onda je došao čovjek i rekao, "oprosti, zeznuli smo", uzeo ček i dao ga Mirku", priča uz smijeh Schaub.

"Mislim da sam dobio 12 tisuća dolara i bonus od još tisuću. Bio sam u velikoj boli, okrenuo sam se prema Mirku i rekao: "Čovječe, pa što mi to radimo?!". On me pogledao i na lošem engleskom rekao: "To je život". Pogledao sam prema njemu i prvo što mi je palo na pamet: "Je li zapravo? Je li to život? Mirko je li to život?" Za njega je, njemu je to značilo sve, meni nije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada sam shvatio: Ja nisam poput njega. Isti smo, ali potpuno različiti. Ja nisam poput njega. Ja ne bi riskirao svoj život za ovo. Ovo nije moja strast. Njegova je, on se još uvijek bori i rastura. On je apsolutna legenda. Nemam što raditi u oktogonu s njim", zaključio je Schaub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, na snimci se može vidjeti kako Schaub nakon te borbe prilazi Mirku i kaže:

"Ti si razlog zašto sam počeo s ovime Mirko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schaub je poprilično rano završio sa svojom karijerom, a potom se počeo baviti stand-up komedijom, a čak je snimio i nekoliko filmova i bio u nekoliko serija. U jednom intervjuu je otkrio kako je nakon meča s Mirkom na nekoliko mjeseci postao ovisan o OxyContinu s kojim je ublažavao bol.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo