Hrgović bez komentara / Potres na hrvatskoj boksačkoj sceni: Pijetraj žestoko napao Hrgovića, a nije štedio ni Mavrovića

Oko Olimpijskih igara će se boksački savez, olimpijski odbor, Pijetraj, Milun i Hrgović očito teško dogovoriti

24.9.2019.
20:07
VOYO logo

Potres na hrvatskoj boksačkoj sceni. Izbornik hrvatske reprezentacije Leonardo Pijetraj žestoko je napao Filipa Hrgovića. U gotovo sat i pol dugom monologu Pijetraj nije štedio ni Željka Mavrovića. Klica razdora su Olimpijske igre sljedeće godine.

Hrgović želi biti hrvatski predstavnik u Tokiju, a Pijetraj mu poručuje: "Može, ali tek kad prođeš nacionalne kvalifikacije i pobijediš amaterskog prvaka Marka Miluna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete pozvati koga god hoćete, vezu imati kakvu god hoćete, ali nećete bez ringa ići nigdje!", žestok je bio Pijetraj. 

Pa ni ako ste Filip Hrgović. Izbornik boksačke reprezentacije od svojih uvjeta ne odustaje. Najboljeg hrvatskog profesionalnog boksača izaziva na borbu protiv najboljeg hrvatskog amatera. Borbu koja će odlučiti tko će loviti kartu za Olimpijske igre u Tokiju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam tu da idem na kvalifikacije za Olimpijske igre i tko god želi ići, morat će proći mene. I nije mi uopće bitno tko je, je li Hrgović ili netko drugi, samo da se tučem i borim", rekao je Milun. 

Filip Hrgović danas - bez komentara. I bez odgovora na pitanje hoće li ući u ring i pristati se boriti na Prvenstvu Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je toliko dobar, onda on treba doći na prvenstvo Hrvatske, išamarati sve i reći: Ljudi, smiješan je bio onaj Leonardo, onaj Milun i svi oni. Ja ne znam zbog čega bi ponižavajuće bilo doći na Prvenstvo Hrvatske", kaže Pijetraj.

U jeku nezapamćene svađe predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša na putu je izvan Hrvatske, ali prije dva tjedna bio je jasan: "Uz veliko poštovanje prema gospodinu Pijetraju, kojeg ja stvarno cijenim kao možda i vrhunskog našeg boksačkog trenera, to neće biti tako i ne mora biti tako". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskom boksačkom savezu istup izbornika nisu željeli komentirati. Do kraja tjedna sazvat će hitnu sjednicu Izvršnog odbora. A još na početku ovog boksačkog rata tvrdili su da im je žao su što iza svega zapravo stoji međusobni sukob Pijetraja i Hrgovića. Trenera i boksača koji su se nakon osvajanja olimpijske bronce u Rio de Janeiru razišli u svađi.

"Ja sam stvorio tog Filipa Hrgovića, ja sam trenirao sve boksače koje sad možete nabrojati, s nekima jesam, s nekima nisam dobar. Ja bih bio jako jeftin čovjek, jako jeftin i jako jadan čovjek kada bih se ja kroz ovo osvećivao Hrgoviću", rekao je Pijetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A potom se izbornik obrušio i na direktora reprezentacije Željka Mavrovića koji je javno stao uz Hrgovića i izjavio da ga Pijetraj ponižava.

Mavrović vjeruje da Milun nije spreman za borbu s Hrgovićem i da će Pijetraj shvatiti da je pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što iz njegovih usta izlaze ovakve riječi. Vjerujem da čovjek koji radi takav jedan odgovoran posao mora imati staloženosti i strpljenja i razumijevanja za druge ljude, druge sportaše. Leonardo je frustriran, nezadovoljan i ljut što njegov boksač, teškaš, ne dobiva prioritet pri nominaciji i odlasku na Olimpijske igre", rekao je Mavrović.

Oko Olimpijskih igara će se boksački savez, olimpijski odbor, Pijetraj, Milun i Hrgović očito teško dogovoriti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo