TOTALNI ŠOK ZA SVIJET SPORTA: / 'Mislim da Tyson Fury više nikad neće boksati'

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Prije manje od godinu dana britanski boksač Tyson Fury bio je istinska sportska senzacija kao čovjek koji je prekinuo 11-godišnju nepobjedivost Vladimira Klička (40).

26.9.2016.
12:16
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Fury i Kličko trebali su u srpnju odraditi uzvratnu borbu, ali je ona otkazana zbog navodne ozljede gležnja britanskog boksača. Kasnije se, međutim, ispostavilo da je Fury pao na doping-testu, bio je pozitivan na nandrolon, zbog čega će u studenome morati pred istražnu komisiju. Unatoč tome, revanš protiv Klička je dogovoren za 29. listopada, ali je u petak opet otkazan.

Image
PONOVNO OTKAZANA BORBA KLIČKA I FURYJA! Navijači bijesni: /

'Kako on može imati troje djece'

Image
PONOVNO OTKAZANA BORBA KLIČKA I FURYJA! Navijači bijesni: /

'Kako on može imati troje djece'

'Oduzet će mu naslove'

Službeno je objašnjenje da je Fury "medicinski nesposoban" za borbu, a prema navodima otočkih medija, svjetski prvak u teškoj kategoriji ima psihičkih problema. Poznati britanski promotor Eddie Hearn uvjeren je da popularni Gipsy King više nikad neće boksati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Furyju će oduzeti naslove prvaka i on će nakon pravne bitke reći: 'To je to, više neću boksati'. Bit će mnogo komplikacija i možda će trebati godina dana da se sve to riješi. Znam da su ljudi osjetljivi kad su u pitanju psihički problemi, ali ovo je biznis. Nadležnim federacijama je dosta. Naslov u teškoj kategoriji je golemi dio njihova biznisa, a već godinu dana od toga nisu zaradili nikakav novac", objasnio je Hearn za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua želi Klička

Fury je u studenome prošle godine u Düsseldorfu pobijedio Klička i osvojio naslove po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO. Nekoliko tjedana kasnije mu je oduzet IBF-ov pojas jer nije želio braniti naslov protiv obveznog izazivača Vjačeslava Glazkova. U međuvremenu je taj pojas završio kod britanskog boksača Anthonyja Joshue koji se silno želi boriti protiv Klička. I Ukrajinac je navodno pristao ući u ring 29. listopada protiv Joshue, ali od toga ipak neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam s njemačkim promotorom Berndom Bönteom u subotu i svi smo za borbu. Možda se čini da je malo prerano za Joshuu koji ima samo 17 mečeva iza sebe, ali Kličko je izgledao očajno protiv Furyja. Mislim da je on gotov. WBO i WBA bi vjerojatno dopustili borbu, ali mislim da će Furyjeva pravna bitka da zadrži naslove odnijeti previše vremena", istaknuo je Hearn, dodavši kako je izgledno da će se Joshua u studenome boriti protiv Novozelanđanina Josepha Parkera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo