Hrvatska se srami: Predsjedniku pozlilo, izbornik ne spava!

Mladi hrvatski boksač Vido Lončar dospio je na naslovnice hrvatskih, ali i svjetskih medija zbog brutalnog napada na suca.

22.10.2014.
10:10
VOYO logo

"Grozno. U šoku sam, nevjerici. Oka nisam sklopio noć kasnije. Ovo se nikada, ponavjlam nikada u svijetu boksa nije dogodilo", komentirao je hrvatski izbornik Marijo Šivolija Jelica za Sportske novosti.

Podsjećamo, Lončar je na juniorskom EP-u u Zagrebu boksao protiv Algiridasa Baniulisa u 1. kolu kategorije do 81 kilograma. Litavac je bio bolji u meču i poljski sudac je hrvatskom predstavniku brojao u čak tri navrata, a treće je brojanje značilo i konačnu pobjedu Baniulisa. Nakon proglašenja pobjednika podizanjem ruke i skidanja rukavica trebao je uslijediti pozdrav na sredini ringa, a tada se 18-godišnjem Lončaru 'pomračio um'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je mlaćenje koje dosad nije viđeno, a Lončar je jadnog suca udarao po glavi, tijelu rukama. Hrvatskog se boksača jedva uspjelo izbaciti.

//www.youtube.com/embed/qLE77n4h4-g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik Hrvatskog boksačkog saveza Maro Marović izjavio je kako je nepopravljiva šteta nanesena hrvatskom bokus i Zagrebu, a predsjedniku Saveza Boni Bošnjaku je minutu nakon neviđenog izgreda pozlilo, te su ga odveli doma, a utorak je silno potresen proveo u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Hrvatski boksač iz Sesveta je priveden od strane policije, dok je sudac završio u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama. Očekivano je uslijedila doživotna suspenzija od strane Hrvatskog boksačkog saveza, a isto ga vjerojatno čeka i na europskoj i svjetskoj sceni. Iskaz policiji dao je i hrvatski izbornik Šivolija Jelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vida nakon izgreda uopće nisam ni vidio. Odvukli su ga iz ringa, odvojili, a onda priveli. Ne znam što je bio ‘okidač’, to samo on zna, ali... Ništa ne može postojati kao opravdanje za ovo. Ništa! Ovo se nikada u povijesti nije dogodilo. Bilo je rijetkih duela sa sucima, ispred dvorane recimo. Ili kada u borbi, nehotično boksač zakači suca, ali zato što promaši suparnika. No, ovakvo nešto...

Onoliko puta koliko sam ga ja vidio, odavao je dojam mirnog, malo povučenog momka. Radišnog, dobro uklopljenog u BK Sesvete i ničim nije odavao da je mogao postupiti kako je postupio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo