WILD BOY / Po mnogima najbolji MMA borac ikad iskopao zaboravljene Mirkove fotke kad je bio mladić, objavio ih i srušio internet: 'Mogao je ubiti ljude golim rukama'

Image
Foto: Profimedia

Na službenom Facebook profilu The Last Emperor objavljene fotografije našeg Mirka

10.1.2023.
22:15
Profimedia
VOYO logo

Po mnogima najbolji MMA borac ikad, veliki Fedor Emelianenko, jučer je na službenom Facebook profilu The Last Emperor objavio tri fotografije svojeg nekad velikog suparnika u PRIDE ringu, našeg junaka, neuništivog Mirka Cro Cop Filipovića (48). Na prvoj, najvećoj, možemo vidjeti Mirka kad je bio mlad, klinac, kako radi špagu koja dočarava u kakvoj je formi bio nekad Cro Cop kad je imao 17.

'Cro Cop sa 17, 25 i 44 godine'

Image
EKSPLOZIVNO /

Velika istina stara 17 godina o borbi stoljeća Mirka Filipovića: 'Upozoravao sam i njega i Zvonimira da se to ne radi'

Image
EKSPLOZIVNO /

Velika istina stara 17 godina o borbi stoljeća Mirka Filipovića: 'Upozoravao sam i njega i Zvonimira da se to ne radi'

Na drugoj Mirko, kad je harao K1 ringovima, u istoj pozi pozira za fotografiju, a 19 godina nakon, u današnje vrijeme (prije 4 godine je to snimano), Mirko i dalje pokazuje kako može napraviti veliku špagu, što znači da mu je high-kick i dalje postojan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cro Cop sa 17, 25 i 44 godine", stoji u opisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, objava je očekivano izazvala reakciju MMA fanova u komentarima ispod...

"Samo je nekoliko pravih figheta u povijesti kojima se divim. To su Fedor, Cro Cop i GSP", napisao je jedan MMA pratitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad neću zaboraviti Mirka protiv Wanderleija Silve, koji je buljio u njega poput kakvog ubojice. Cro Cop je bio u antiterorističkoj jedinici specijalne policije. Doslovno je mogao ubiti ljude golim rukama. Ne možeš pobijediti Cro Copa kad je njegova noć", navodi još jedan obožavatelj slobodne borbe i korisnik Facebooka.

Pamti se njihov meč 2005.

Za spomenuti kako su se Fedor i Mirko borili za naslov PRIDE-a 2005., a taj meč i dan danas pamti borilački svijet kao možda i jednom od najboljih u MMA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji se sjećaju te ljetne večeri i scena iz Saitama Arene pamte i da je Cro Cop itekako imao svoje šanse, pogotovo u dvije situacije - kada je u prvoj rundi udarcem izbacio Fjodora iz ringa što je na neki način spasilo Rusa, te kada je nešto kasnije pokušao borbu završiti atraktivnim high-kickom ali se poskliznuo.

"Sve je bilo savršeno posloženo, osim vremena dolaska", otkrio nam je u lipnju slavni Vlado Božić, Mirkov tadašnji trener, gostujući u studiju Net.hr.a. Vlado, Mirko i ekipa su, naime, došli u Japan desetak dana prije samog meča, što nije bilo uobičajeno…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostovanje Vlade Božića u studiju Net.hr-a - pričao i o Mirku

"Upozoravao sam i njega i Zvonimira da se to ne radi, da se radi uobičajeno. Kako se dolazi, da se dođe uobičajeno. Da se ne radi neka sad razlika ili nešto drugačije nego inače. Ja ne tvrdim sad da bi ga Mirko pobijedio da je došao kao što je dolazio uobičajeno, ali sigurno da bi bio… Mislim, ja ga znam kako je izgledao kad smo došli i kasnije… Kad te taj jet-lag ulovi, ti se raspadneš, ne znaš više ni kad je dan, kad je noć, ono, jednostavno te razvali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni dogovor za taj meč, objasnio nam je Vlado, bio je da se više radi u stand-upu

"Mirko je u tom meču bio jako blizu pobjedi. Ako se malo bolje analizira taj meč, prošao je jedan jako dobar lijevi direkt i u tom trenutku je Fedor bio zabetoniran. I sad, trebalo je prići i završiti priču. Htio je završiti s high-kickom i onda se poskliznuo. U tom trenutku ti meč ode u drugom smjeru". OVDJE pogledajte o čemu smo sve tada pričali s Vladom Božićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo