"ON JE SAM SEBE SMIJENIO" / Pijetraj: 'Oni cijene šutljivost i poniznost... Bila bi dovoljna jedna riječ i sam bih se maknuo'

Iz Saveza tvrde da je situacija oko odlaska teškaša na kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre - riješena

26.9.2019.
19:52
VOYO logo

Filip Hrgović ili Leonard Pijetraj

Nezapamćeni sukob trajao je više od dva tjedna, a onda je u zadnjoj rundi Hrvatski boksački savez rekao - dosta! I smijenio izbornika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski boks je u drugom planu otkako traje sukob između Pijetraja i Hrgovića. Pogotovo ova zadnja pressica je prelila čašu i gospodin Pijetraj je pretjerao u nekim stvarima. Mi smatramo u HBS-u da mi nismo smijenili gospodina Pijetraja nego je on sam sebe smijenio svojim izjavama", kaže predsjednik Hrvatskoga boksačkog saveza Bono Bošnjak

Izvršni odbor odluku je donio jednoglasno na hitnoj sjednici, samo dva dana nakon što je Pijetraj žestoko napao svojega bivšeg boksača Hrgovića i od njega zatražio da, ako želi na Olimpijske igre, prvo mora proći prvenstvo Hrvatske i ući u ring s najboljim hrvatskim amaterom. A to je Pijetrajev boksač Marko Milun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možete pozvati koga god hoćete, vezu imat kakvu god hoćete, ali nećete 
bez ringa ići nikamo! Ja sam stvorio tog Filipa Hrgovića, ja sam trenirao sve boksače koje sada možete nabrojiti", izjavio je bivši izbornik boksačke reprezentacije 24. rujna.

"Hrgović ide na druge kvalifikacije, a Milun na prve kvalifikacije"

Danas se oglasio priopćenjem. I poručio: "bila bi dovoljna jedna riječ, i ja bih se sam maknuo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjestan sam da u posljednje četiri godine rezultati reprezentacije nisu blistavi, zalomila nam se tek jedna olimpijska bronca, jedno deveto mjesto na OI, jedno europsko zlato, tri europske bronce. Ovo su samo uspjesi reprezentativaca iz BK Leonardo, medalje su u mom izborničkom mandatu osvajali i reprezentativci drugih klubova, ali bilo bi neprilično da se njima hvalim. Svjestan sam isto tako da Izvršni odbor Hrvatskoga boksačkog saveza, među ostalim vrlinama, cijeni poslušnost, šutljivost i poniznost, a ja sam u tom smislu zakinut", poručuje Leonard Pijetraj

Pijetraj se na konferenciji za medije obrušio i na direktora reprezentacije Željka Mavrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Leonardo ima dobrih boksača i stvarat će nove dobre boksače i njega se neće moći mimoići u tom dijelu stvaranja reprezentacije. Međutim, u ovom trenutku, s ovakvim istupom i stavom, s njegovim, da kažem, psihofizičkim stanjem, takav nije dobar ni za sebe ni za druge", jasno će Mavrović. 

Vršiteljem dužnosti izbornika u četvrtak je imenovan Dorijan Čalić, a iz Saveza tvrde da je situacija oko odlaska teškaša na kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre - riješena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka je donesena. Hrgović ide na druge kvalifikacije, a Milun na prve kvalifikacije", kazao je predsjednik Hrvatskoga boksačkog saveza Bono Bošnjak

"Ovog trenutka prije svega treba ohladiti glavu. Olimpijske igre jesu blizu, ali još ne toliko. Prve kvalifikacije su u trećem mjesecu sljedeće godine, druge su u petom. Do tada imamo dobrih nekoliko mjeseci. Imamo još nekoliko boksača koji zavrjeđuju dobiti priliku otići na te predolimpijske turnire", dodaje Mavrović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesta na letu do Tokija ima samo za jednog. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo