Hearn je otkrio u razgovoru za IFL da se razmatraju tu i neka doista velika imena

Nažalost, najboljem hrvatskom boksaču, Filipu Hrgoviću, prije nekoliko dana propao je meč karijere. Trebao se Hrgović boriti s američkim boksačem Michaelom Hunterom, ali ovaj je odustao od borbe, a promotor Eddie Hearn rekao je kako su Filipa u ovom slučaju baš ružno izigrali.

Hunter je svoje odustajanje skupo platio i pao je za šest mjesta na IBF-ovoj ljestvici. Međutim, život ide dalje i Hrgoviću se sada traži novi protivnik, a kako je Hearn otkrio u razgovoru za IFL, razmatraju se tu i neka doista velika imena.

"Već smo nekoliko godina htjeli meč protiv Martina Bakolea. Međutim, morali bismo se spustiti niz listu da bismo došli do njega, a mnogo boraca se ni ne želi boriti s Hrgovićem. Tu su i borci poput Kabayela, McKeana, Zhileija. Joseph Parker radi na revanšu protiv Chisore, pa vjerojatno ništa od njega, ali tu je i Oleksandr Usyk", rekao je Hearn.

E sada, Usyk slovi za jednog od najboljih boksača današnjice, olimpijski je prvak i još uvijek je neporažen u profesionalnom boksu sa skorom 18:0. Usyk je trenutno treći na IBF-ovoj ljestvici i jedno je mjesto ispred Hrgovića, dakle savršeno se poklapa sve.

Ipak, Hearn veli da bi možda bilo moguće dogovoriti meč s Bakoleom, što će Hrgoviću više odgovarati jer Bakole nije toliko opasan kao Usyk recimo, a nije propustio priliku još jednom ocrniti Huntera.

"Mislim da možemo doći do Bakole, ali jako mi smeta koliko smo vremena svi potratili. Ako se Hunter nije htio boriti, trebao je odmah tako reći. Nije li svakome cilj boriti se za svjetsku titulu? Hrgović je malo veći, ali to bi bila ravnopravna borba. Vjerojatno nije dovoljno vjerovao u sebe. Drag mi je Michael Hunter, ali mislim da se ovog puta malo posrao po svemu", zaključio je Hearn.