Najbolji hrvatski MMA borac svih vremena, legendarni 44-godišnji Mirko Cro Cop Filipović, na svom je Facebook profilu objavio kompilaciju svojih high-kickova kojima je oduševljavao tijekom karijere. Njegovu objavu u prvih 11 sati pogledalo je više od četiri tisuće ljudi, a broj raste.

POTEZ MIRKA FILIPOVIĆA ODUŠEVIO JE JAPANCE: Ovaj video najbolje pokazuje zašto ga beskrajno cijene

High-kickovi, prije laktova, bili su njegovo najubojitije oružje. Navodi to i Mirko u kompilaciji izjavom koju je dao još u vrijeme kad je nastupao u Prideu.

"Samo jedan dodir".

"Desna noga bolnica, lijeva noga groblje", bila je rečenica koju je popularni Mirko jednom prigodom izgovorio i koja je zorno opisivala što je bila najveća prijetnja njegovim protivnicima u njegovo zlatno borilačko doba.

Lijevi high-kick bio je Cro Copov zaštitni znak

Lijevi high-kick bio je Cro Copov zaštitni znak kojeg su se pribojavali svi koji su s njim ulazili u borbu i nakon kojeg su mnogi padali doslovno nakon jednog dodira, nakon što je nogom znao i samo okrznuti protivnikovu glavu, tjeme. Filipović je objavom oduševio svoje pratitelje na Facebooku koji su se odmah javili u komentarima.

"Ovaj drugi što ga je promašio i dan danas prehladu ima", napisao je jedan Mirkov pratitelj, dok je drugi dodao:

'High kick Master'

"High kick Master".

"Opako. Brutala, velikan svojeg zanata, tata ringa", zaključak je Mirkovih vjernih pratitelja koji itekako odgovara istini. Jer, nema sumnje, Cro Cop je ostavio neizbrisiv trag u borilačkom svijetu i bio je borac zbog kojeg su mnogi u cijeloj regiji zavoljeli borilačke sportove i pokušali krenuti njegovim putem.

Popularizirao sport u Hrvatskoj i regiji

Posebno to vrijedi za Hrvatsku u kojoj je, nakon njegove pojave u slobodnoj borbi, mnogo klinaca počelo trenirati MMA i ta popularnost za borilačke sportove još vlada u zemlji.

Tijekom karijere borio se s najvećima. Bilo u kick boksu ili slobodnoj borbi, od K-1 preko PRIDE-a do UFC-a. Iako je pred sobom imao još dvije borbe u UFC-u tijelo više nije izdržalo te je došlo vrijeme za kraj velike karijere.