UISTINU NEVJEROJATNO: / Južnokorejski div izgubio borbu od 90 kg lakšeg i 46 cm nižeg protivnika

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Borilački svijet proteklog je vikenda svjedočio nečem uistinu nevjerojatnom.

8.11.2016.
16:52
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Naime, južnokorejski div Hong Man Choi (218 cm, 160 kg) izgubio je borbu po kickboxing pravilima od Zhou Zhi Penga (172 cm, 70 kg) Silk Road Hero priredbi, piše portal middleeasy.com. Bio je to okršaj između "Davida i Golijata", Zhi Peng je čak 90 kilograma lakši i 46 centimetara niži od Man Choija. Uz to, bila je ovo prva borba po kickboxing pravilima za Hong Man Choija nakon osam godina i borbe sa slavnim Rayjom Sefom.

‘LAKU NOĆ, HVALA ŠTO STE DOŠLI’: Čitav borilački svijet priča o brutalnom nokautu potpunog autsajdera

Nije uspio materijalizirati fizičku dominaciju

No, unatoč tome što je Hong Man Choi fizički dominantniji borac, nije tu prednost uspio i "materijalizirati" zbog iznimno loše tehničke kvalitete kao i kordinacije. Zhou Zhi Peng ga je uništio low kickowima, igrajući na kartu da je Hong Man Choi izuzetno osvjetljiv na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko Filipović je Zhi Pengu pokazao put prema pobjedi

Na isti način protiv Hong Man Choija do slavlja je došao i naš Mirko Filipović koji se protiv njega po K1 pravilima borio 2008. godine na Premium Dynamite priredbi u Saitama Super Areni. Mirko je u borbi dominirao ručnim i nožnim tehnikama i pogodio Hong Choi-mana unutarnjim lijevim low kickom, te tako pobjedio nokautom u 1. rundi. Tu borbu možete vidjeti u videu dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče borbe između Hong Man Choija i Zhou Zhi Penga, vrijedi još spomenuti kako se ona bila održala u tri runde u trajanju od tri minute, a kako je sve izgledalo možete vidjeti u priloženoj snimci dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo