Play ponuda

Overeem ogorčen: 'Može te biti sram, Werdume!'

shimmer fallback

Četvrtfinalni meč Strikeforceovog Grand Prix turnira između Alistaira Overeema i Fabricija Werduma u Dallasu pretvorio se u izbjegavanje direktne borbe i valjanje po parteru.

20.6.2011.
10:26
Play ponuda

Alistair Overeem pobijedio je Brazilca nakon tri runde u kojima smo vidjeli dva sasvim različita stila borbe. Werdum, koji je lani uspio svladati Fedora Emelianenka pokušavao je Overeema nebrojeno puta srušiti u parter, a Nizozemcu je ostalo samo da se brani i tu i tamo pokuša izvesti neki opasan udarac kojim bi okončao borbu.

Međutim, to mu nije uspjelo, a polufinale je izborio odlukom sudaca. Nakon borbe nije bio zadovoljan ni samim sobom, a kamoli Werdumovim odabirom taktike. U intervjuu nakon meča je otvorio dušu.

Dio navijača je malo razočaran borbom, što misliš o svom nastupu?

"Došao sam ovdje da ga nokautiram, naporno sam trenirao, i zato sam razočaran što nisam uspio. Obećao sam to navijačima i zato im se sada ispričavam", rekao Demolition Man i odmah dodao:

"Međutim, za tango je potrebno dvoje. Kada pogledam cijeli meč i koliko me je puta pokušao srušiti u parter, mogu samo zaključiti da Fabricio nije želio stand-up borbu sa mnom, bilo je tu i odugovlačenja... Na kraju sam pobijedio, ali nisam zadovoljan".

Što ti prolazi kroz glavu kad Fabricio leži na podu i moli te da se spustiš u parter?

"Kada te netko tako izaziva, normalno je da želiš odgovoriti na taj izazov, pogotovo uz sve ove navijače, ali s druge strane: 'Čekaj malo, pa ti si taj koji stalno leži na podu!?'. Nisam baš zadovoljan svojim nastupom, jer nisam pogodio pravi udarac, ali mislim da bi se on trebao sramiti svog nastupa. Navijači nisu platili da to gledaju", zaključio je Overeem, koji će se u polufinalu boriti protiv Antonia Silve, još jednog brazilskog majstora koji je pobijedio Fedora, i to u veljači ove godine.

Silva je izjavio kako nije baš impresioniran tvojom borbom protiv Werduma te da će on osvojiti turnir. On je vjerojatno najjači i najveći borac s kojim si se borio, dobar u stand-upu i u parteru. To je velika promjena u odnosu na ovaj meč, hoćeš li nešto mijenjati u pripremi?

"Da, definitivno ću sve podići na viši nivo i bit ću spreman. Ja sam jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira".

U drugom polufinalu će se obračunati Rus Haritonov i povratnik Josh Barnett, čiju je pobjedu nad Brettom Rogersom Overeem opisao ovako:

"Bio je dobar, bio je dobar. Iskusan je i vrlo pametan borac".

Vezani članci:

arti-201102270275006 arti-201102270266006 arti-201106120028006

Play ponuda
Play ponuda