OSVANUO BRUTALNI VIDEO ONOG EPSKOG MEČA U ATLANTIC CITYJU: / Upravo ga svi gledaju

Image
Foto: Screenshot: Facebook

Epski sudar Evandera Holyfielda i Georgea Foremana

15.1.2019.
9:18
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Na društvenim mrežama pojavio se video, po mnogima, jednog od najboljih teškaških boksačkih mečeva svih vremena, epski sudar Evandera Holyfielda i Georgea Foremana. Dogodilo se to 19.4. 1991. godine u Boardwalk Hallu, Atlantic Cityju, u saveznoj američkoj državi New Jersey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka meča u trajanju od 5.30 osvanula je na Facebook stranici "The Boxing Titans" i pregledan je više od 4.078.435 puta. Inače, u borbi je Holyfield slavio na bodove u dvanaest rundi i ostao prvakom teške kategorije.

Nezaboravna sedma runda

Borba se najviše pamti po nezaboravnoj sedmoj rundi. Na početku runde, Holyfield je bio taj koji je napao Foremana iz svih oružja, bacajući nekoliko udaraca dok je Foreman stajao prema natrag, čekajući priliku da baci snažnu desnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRAGIČNA PRIČA KONTROVERZNOG BOKSAČA: /

Imao je sve, a jedna nesmotrena noć odvela ga je u grob

Image
TRAGIČNA PRIČA KONTROVERZNOG BOKSAČA: /

Imao je sve, a jedna nesmotrena noć odvela ga je u grob

Nekoliko sekundi kasnije, Holyfield je dobio jedan desni kroše od Foremana koji u tom trenutki dobija krila i napada Holyfielda. Kako je počela druga minuta u rundi, Holyfield se oporavio i nastavio sa slaganjem 15-sekundne kombinacije višestrukih udarca. Iako se činilo da Holyfield, u jednom trenutku runde dovršava posao, ipak je Foreman uspio preživjeti ostatak runde bez da padne.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Evander Holyfield shadow boxes at the Golden Gloves Gym in Las Vegas at the start of a workout session 07 August 2000. Holyfield will fight John Ruiz, of Chelsea, MA for the WBA Heavyweight Championship in a 12-round bout at the Paris Hotel in Las Vegas, NV 12 August. AFP PHOTO/JOHN Gurzinski (Photo by JOHN GURZINSKI / AFP)

Foreman uspio ostati konkurentan u meču

Iako je Foreman uspio ostati konkurentan tijekom borbe, Holyfield je na kraju pobijedio jednoglasnom odlukom sva tri suca ocjenama po rezultatima 116-111, 115-112 i 117-110. Foreman je, međutim, impresionirao mnoge tako što je odradio čitav meč na visokoj razini s mnogo mlađim prvakom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana 25. listopada 1990. Evander Holyfield pobijedio je Jamesa "Bustera" Douglasa u trećoj rundi i postao nesporni prvak u teškoj kategoriji. Prije borbe s Douglasom, Holyfield je odgodio potencijalnu borbu s Mikeom Tysonom kako bi se suočio s 42-godišnjim Georgeom Foremanom.

Image
Image

Referee Joe Cortez (R) holds George Foreman's arm up in victory after Foreman knocked Michael Moorer out in the tenth round of their scheduled 12 round IBF/WBA heavyweight title fight, on November 05, 1994 in Las Vegas, Nevada. Foreman became the oldest fighter to win a championship in any weight class. (Photo by JOHN GURZINSKI / AFP)

Bio na savršenom skoru 24–0

Od kada je završio svoju 10-godišnju mirovinu 1987., Foreman je bio na savršenom skoru 24–0, s 23 pobjede koje su došle nokautom. Budući da je Foremanova popularnost bila na vrhuncu, zajedno s činjenicom da bi mogao postati najstariji prvak u teškoj kategoriji u povijesti boksa, interes za borbu bilo je velika. Kao takvi, dva borca ​​dobila su visoke honorare za borbe, Holyfieldu je bilo zajamčeno 20 milijuna dolara, dok je Foreman odnio kući 12,5 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo