OSTALI SMO BEZ JOŠ JEDNOG TALENTIRANOG SPORTAŠA: / Više ne želi nastupati za Hrvatsku; Odabrao je susjede

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sudjelovao je na svjetskim i europskim natjecanjima te ostvarivao odlične rezultate

4.6.2020.
6:02
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski taekwondo reprezentativac, 27-godišnji talentirani Korčulanin Dinko Šegedin, odlukom Vijeća ministara i službeno je dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine pa će ubuduće nesmetano braniti boje reprezentacije susjedne nam države.

Novi taekwondo reprezentativac BiH

Šegedin je još u veljači ove godine, zajedno s Marijom Štetić iz zagrebačke Dubrave, predstavljen kao novi taekwondo reprezentativac BiH, a oboje se nalaze među 20 najboljih svjetskih boraca u svojim težinskim kategorijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad je i službeno potvrđeno da je Šegedinu dodijeljeno državljanstvo susjedne države, a u nedjelju su bosansko-hercegovački mediji objavili da su jamstvo za Korčulanina dali Teakwondo savez i Olimpijski odbor BiH.

Prema Zakonu o državljanstvu BiH, stranac za dobivanje državljanstva te zemlje treba, između ostaloga, imati odobren stalni boravak najmanje tri godine, dovoljno poznavati jezike naroda i pismo BiH, ne smije biti osuđivan i protjerivan iz susjedne države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelovao na svjetskim i europskim natjecanjima

Dinko Šegedin sudjelovao je na svjetskim i europskim natjecanjima te ostvarivao odlične rezultate među kojima su brojne medalje na G1 i G2 turnirima. Trenutno se nalazi u TOP 20 na svjetskoj rang-listi što mu daje šanse za plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine. Hrvatski sport tako je ostao bez još jednog talentiranog sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo