BRUTALAN NOKAUT PRVAKA: / Ukrajinac pomeo Britanca i zadržao naslov u čak četiri kategorije!

Image
Foto: Screenshot

Lakoteška kategorija boksa ima novog-starog prvaka nakon borbe u Manchesteru

11.11.2018.
9:54
Screenshot
VOYO logo

Ukrajinski boksač Oleksandr Usyk zadržao je sve naslove svjetskog prvaka u lakoteškoj kategoriji nokautiravši u osmoj rundi u Manchesteru izaizivača iz Velike Britanije Tonyja Bellewa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usyk (31) je u osmoj rundi lijevim krošeom nokautirao Bellewa, pobijedivši i u svojoj 16. borbi i tako je zadržao naslove u čak četiri verzije. Ukrajinac, koji je 2012. godine osvojio olimpijsko zlato u teškoj kategoriji ipak nije dominirao u meču jer je Bellew po sucima vodio po bodovima do te kobne osme runde.

Bellew (35) je nakon meča i trećeg poraza u karijeri najavio da prekida s profesionalnim boksom, dok je Usik kazao da je spreman prijeći u tešku kategoriju i boriti se sa prvakom Anthonyjem Joshuom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spor početak

Meč nije krenuo s velikom količinom akcije kakva se najavljivala, nego su oba borca u početku tražila napad protivnika, s ambicijom da zaprijete iz kontre. Tako smo prvu rundu većinom gledali traženje distance, a sve vrijedno spomena je par udaraca Bellewa u Usykovo tijelo. Nastavilo se na sličan način i u drugoj rundi te u jednom trenutku Bellew čak pokazuje ljutnju zbog Usykovog načina boksa. Posljednjih pola minuta napokon nešto akcije, gdje je prave udarce pogađao Bellew, piše Fightsite.

U trećoj rundi Usyk se napokon diže te se Bellew počinje kretati unazad. Ipak, i u takvom načinu Britanac traži udarce, traži akciju i ona je napokon ponuđena publici. Kako vrijeme prolazi sve su otvoreniji, a posebno se puno akcije nudi u završnici treće i četvrte runde. Nakon što su se prve dvije mogle procijeniti u korist Bellewa, sada je već postalo i teže za suce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petu rundu Usyk ponovno usporava s napadima, no počinje se više kružno kretati, čime dodatno umara Bellewa koji i dalje traži udarac. Nekoliko ozbiljnih je i pogodio, no Usyk je bio spreman vratiti. Obojica su pokazivali veliku čvrstinu, a zaključak na polovici meča bio je da je Bellew sve umorniji, dok se Usyk zapravo tek počinje paliti.

Nije propustio priliku da završi borbu

Prvi znaci onoga što će se dogoditi su viđeni u sedmoj rundi, koju je ponovno Bellew otvorio bolje, no već na polovici usporava i kraj dionice pripada Usyku, koji je nekoliko puta ozbiljno pogodio. Bellew je čvrst, na nogama je, ali vidno je sve sporiji i bilo je pitanje kada će Usyk osjetiti trenutak za pravi napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjetio ga je sredinom osme runde, kada se već umorni Bellew počeo kretati uz konopce. Usyk je ušao u jednu dobru seriju, nakon nje se odmaknuo da procijeni situaciju te je vidio priliku da završi borbu. To i čini kombinacijom gdje je sve pokrenuo desni direkt, a završi lijevi kroše, nakon čega Bellew pada. Odmah se ustaje na koljena, no potpuno izbezumljen i nije bilo šanse da se vrati u meč i to je bilo gotovo.

Usyk je tako po prvi puta obranio sva četiri pojasa lakoteške kategorije, a na pitanje hoće li nakon ovog meča priječi u teškaše, nije htio dati odgovor. Bellew mu je srdačno čestitao i izgledao je zadovoljan onim što je pružio u meču. Ipak je protiv sebe imao fenomena, boksača kojeg ćemo još dugo gledati u samom vrhu, zaključuje Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo