Došao u pomoć narodu / Oleksandar Usik u prvoj liniji obrane Ukrajine: Sudjeluje u obrani Kijeva

Image
Foto: Twitter / @antiputler_news

Usik je prvak u dvije različite boksačke kategorije, a u rujnu prošle godine porazio je Anthonyja Joshuu i time postao vlasnikom IBF, WBO i IBO pojaseva.

28.2.2022.
17:58
Twitter / @antiputler_news
VOYO logo

Oleksandr Usik jedan je u nizu ukrajinskih boksača koji su se primili oružja u obrani Ukrajine nad ruskom invazijom. Podsjetimo, u Ukrajini su i braća Kličko, koji su osim u politici uključeni sada i u vojsku, a u zemlju se vratio i Vasilij Lomačenko.

Ukrajina se nalazi pod intenzivnim napadima od strane ruske vojske, koja je prošli četvrtak započela invaziju Ukrajine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usik je prvak u dvije različite boksačke kategorije, a u rujnu prošle godine porazio je Anthonyja Joshuu i time postao vlasnikom IBF, WBO i IBO pojaseva. Trenutno je rangiran kao drugi najbolji boksač na svijetu prema TBRB-u i The Ringu, a peti po BoxRecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traži zaustavljanje rata

Boksač je aktivan u ukrajinskoj vojsci koja se svim naporima brani u gradovima diljem zemlje, kao i u glavnom gradu Kijevu. Na svom Instagram profilu Usik je poslao poruku Vladimiru Putinu i ruskom narodu.

"Dobro jutro, moje ime je Usik Oleksandr. Želim apelirati na ruski narod, ako nas smatrate bratskim narodom, ne dopustite ruskoj vojsci, svojoj djeci dolazak u našu zemlju. Prestanite nas napadati!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također, apeliram na predsjednika Putina. Zaustavi ovaj rat! Ne daj nam ultimatume i ne postavljaj svoje uvjete, samo sjednite za pregovarački stol. Moramo razgovarati i prekinuti sve. Naša djeca, naše majke i bake i obični ljudi se kriju u podrumima. Mi smo na našoj zemlji, ponašamo se kako moramo. Štitimo se. Zaustavite ovo, zaustavite ovaj rat," rekao je Usik u videu na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo