NEMA TKO GA NE ZNA / Od svojih najranijih dana je apsolutna mrcina, prepoznajete li o kome se radi? Od kečera do pojasa prvaka u UFC-u

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Apsolutna je legenda borilačkih sportova

2.10.2022.
8:56
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Čovjek koji je sigurno obilježio jednu etapu u svijetu borilačkih sportova je čuveni Brock Lesnar. Danas 45-godišnji Brock jedno je od najvećih imena u svijetu borilačkih sportova, a svoju je popularnost stjecao natjecanjem u WWE-u, američkom hrvanju s trunkom glume, i u oktogonu UFC-a gdje je čak osvojio i naslov prvaka.

Image
ŽIVA LEGENDA /

UFC se prisjetio najbrutalnijih poteza legendarnog Pridea: U njemu Cro Cop šalje ljude u grob, ali i prima batine života

Image
ŽIVA LEGENDA /

UFC se prisjetio najbrutalnijih poteza legendarnog Pridea: U njemu Cro Cop šalje ljude u grob, ali i prima batine života

Lesnarova karijera krenula je uzbrdo 2000. godine kada je postao članom WWE federacije. U tada planetarno popularnim kečerima Lesnar je bio jedna od najvećih zvijezda, a 2007. godine se odlučio okušati i u MMA-u. Lesnar je priredbi Dynamite!!USA svladao Min-Soo Kima tehničkim nokautom, da bi godinu kasnije, 2008., ušao u oktogon UFC-a. U premijernoj borbi u najjačoj MMA promociji nije se najbolje proveo, svladao ga je Frank Mir nakon jedne poluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su uslijedile pobjede nad Heathom Herringom i Randyjem Coutureom, a u drugoj je borbi Lesnar došao do naslova prvaka teške kategorije. Svoju titulu branio je u dva navrata; protiv Mira i Shanea Carwina, no onda se ukazao pakleni Meksikanac.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Lesnar je bi nemoćan protiv Caina Velasqueza, koji je uvjerljivo slavio tehničkim nokautom. Lesnar je potom odradio i meč protiv Alistaira Overeema, koji ga je isto svladao velo brzo, da bi potom uzeo pauzu od MMA-a. Sportu se vratio 2016. godine, kada je svladao Marka Hunta, ali mu je pobjeda oduzeta zbog nedozvoljenih supstanci u njegovoj krvi. U međuvremeni se Lesnar vratio WWE-u, gdje je "glavni lik" organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Brock je od samog početka karijere nevjerojatna fizička zvijer. Društvenim mrežama proširila se fotografija na kojoj Lesnar ima svega 20 godina, a izgleda kao prava životinja. Na sveučilištu Minnesota Lesnar se bavio hrvanjem, ali je igrao i američki nogomet. Oduvijek je u sportu, a kečeri su mu donijeli globalnu popularnost. U NCAA konferenciji je osvajao zlatnu i srebrnu medalju kao hrvač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao mladić je imao 191 centimetar te je težio nevjerojatnih 130 kilograma. Nije ni čudo da je ubrzo postao planetarno popularan jer je uvijek šokirao svojom fizičkom spremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo