boksački spektakl na rtl-u / Obitelj Habazin na iglama, baka ne može ni gledati mečeve: 'Nemam živaca, ali bit ću joj najveća podrška!'

Ivana je svoj put počela u košarci, ali nakon što je otišla od kuće boks je postao prva ljubav.

4.10.2019.
20:18
VOYO logo

Na zlatarskim zagorskim bregima odrasla je najveća hrvatska boksačica Ivana Habazin. U domu u kojem je provela prvih 14 godina života vidi se da je sport bio sastavni dio njezina naslijeđa. Ivana je svoj put počela u košarci, ali nakon što je otišla od kuće boks je postao prva ljubav. Ta odluka najbližima nije bila baš laka. 

"Kao roditelj, sad, što da kažem, nije mi sjela. Ona je rekla ide u karijeru, ide boksat, O.K., ide boksat. Ozljede mogu biti, toga sam svjesna, ali normalno da sam ju podržala", kaže Ivanina majka 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto je napravila i cijela obitelj. Čak je propustila i vjenčanje brata Stjepana, ali kada je boks u pitanju - zamjerki nema. Početaka se sjeća i baka Marija, baka s najvećim boksačkim znanjem u Hrvatskoj. Ivanin meč, kaže, neće gledati jer "nema dovoljno živaca", ali će joj biti najveća podrška.

"Sve je dobro. Kad meč treba početi, onda mislim da si ga moram izbrisati iz glave. Ali  opet, ipak pogledam jer vidim da neću izdržati, pa izađem pa se vratim... Rekla je zadnji ili predzadnji put: 'Ako izgubim, neću više boksati' i ja se s tim pomirim. Ali ona ide dalje. 'Pa rekla si da više nećeš boksati!?', 'A ne, budem ja još.' To joj je u krvi", kaže Ivanina baka 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća borba u karijeri

I ta vruća krv odlučila je da je odlazak u Zagreb jedini način da uspije u boksu. Put nije bio lagan, Ivana je spavala u dvorani braće Božić dok je sudbina nije spojila s obitelji Ratković. Domagoj je i sam trenirao s Ivanom, a prije 10 godina uoči Božića pozvao ju je na ručak u svoj dom u kojem je ubrzo pronašla drugu obitelj.

"Među nama se dogodila jedna obiteljska atmosfera. Došla je k nama, pomagala oko djece Danijeli, oko školovanja klinaca, i evo uspjela u sportu, završila faks i sada je najbolja na svijetu", ističe, prijatelj Ivane Habazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zapravo je do titule dijeli najveća borba u karijeri protiv Claresse Shields. Prvi put tu neće biti Danijele koja je inače zadužena za Ivanine slavne pletenice. Nažalost, Danijeli je na put stao karcinom. 

"Nije bilo lako ni njoj ni meni, ali evo, svaka ima svoju borbu, život i nadam se da će i ona uspjeti, a i ja. Nije bilo lako jer sam trebala sedmog, osmog biti s njom na pripremama, svaki meč sam bila s njom, uvijek sam joj radila pletenice, ovaj put će to morati sama odraditi", poručuje , prijateljica Ivane Habazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraj, naravno, zanimalo nas je kako Ivanini najbliži vide rezultat meča. Odgovor ne morate pogađati.

"Borit će se, borit će se i pobijedit će!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će, bit će spremna, bit će to dobra borba."

"Sad će opet ponoviti Beč, pojas je u Hrvatskoj, stvarno to vjerujem, vjerujem da može."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valjda bude sve najbolje, samo da se niš' ne dogodi."

A tim se željama pridružujemo i mi. Ivana, sretno, vrati se u Hrvatsku kao šampionka, što uistinu i jesi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Habazin zaslužuje svu podršku i zato ne zaboravite, uživo smo na RTL-u u noći sa subote na nedjelju od 3:30.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo