NOVI KRALJ TEŠKAŠA ISKRENO PRIZNAO: / 'Učio sam iz runde u rundu, na kraju sam shvatio što trebam napraviti'

Image

Sinoć je svijet vidio najbolju boksačku predstavu u posljednja dva desetljeća.

30.4.2017.
9:40
VOYO logo

JOSHUA ISPISAO BOKSAČKU POVIJEST: Fenomenalni Britanac srušio velikog Klička pred 90.000 navijača

Image
JOSHUA ISPISAO BOKSAČKU POVIJEST: /

Fenomenalni Britanac srušio velikog Klička pred 90.000 navijača

Image
JOSHUA ISPISAO BOKSAČKU POVIJEST: /

Fenomenalni Britanac srušio velikog Klička pred 90.000 navijača

Nakon epske borbe koja se protegla sve do 11. runde, Joshua je serijom razornih udaraca (još jednom) nokautirao Klička. Dizao se legendarni Ukrajinac, ali više nije mogao. Svijet boksa ima novog kralja... Iako u karijeri nije otišao dalje od šeste runde, svih 18 dosadašnjih suparnika nokautirao je i ranije, 27-godišnji Joshua odradio je meč života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam da će biti teško. Svi pričaju o tim kasnijim rundama. Imaju pravo, to je i na treningu teško izdržati. Boks nije lagan sport, morate raditi, kopati da biste došli na ovu razinu. Važna je vještina, volja, odlučnost, karakter. Morate biti kompletan sportaš", kazao je nakon slavodobitne borbe Anthony Joshua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni Kličko borio se možda kao i nikad u karijeri, ulazio je u borbu, protiv sebe je imao ravnopravnog suparnika, a ne nekog koga će svojim dugačkim rukama držati na distanci i lako "riješiti" sjajnom taktikom. Zapravo, do te, za njega kobne 11. runde vodio je na bodove. Joshua je tražio nokaut, znao je da vrijeme odmiče, ako Kličko ostane na nogama, rastu šanse njegovog suparnika.

'Znao sam da moram preuzeti rizik'

"Ja učim iz runde u rundu i to na velikoj pozornici Znao sam da mu mogu nauditi svojim udarcima, mi smo teškaši, jaki su to udarci. Gradio sam borbu rundu po rundu, bilo mi je najvažnije stvoriti si priliku za pobjednički udarac. Vladimir je fantastičan u izbjegavanju udaraca i znao sam da moram preuzeti rizik", dodao je Joshua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Shvatio sam što trebam napraviti'

Meč se "zahuktao" u petoj rundi, prvo je Joshua rušio Klička, da bi ostao bez snage, a Ukrajinac nasrnuo na njega. Jedva je britanski prvak izdžao taj nalet. Ali, kad je ostao na nogama, krenuo je po objedinjavanje titula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam nokauter, ne dolazim boksati, dolazim nauditi ljudima u ringu. Uz svo poštovanje koje imam prema Kličku, jako sam mu želio nauditi u ringu. Ponavljam, učim iz runde u rundu, na kraju sam shvatio što moram raditi i napravio sam to", zaključio je Joshua.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo