NEVJEROJATNI POTEZI IZ NEKE DRUGE DIMENZIJE: / Ovakvih spektakularnih nokauta nema ni u MMA i K1

Image
Foto: Screenshot: You tube
Image
Foto: Screenshot: You tube

Na internetu je nedavno osvanula sjajna kompilacija najboljih nokauta u, pazite sad ovo, taekwondou, kung fuu (full contact kung fuu) i boksu.

19.3.2017.
9:46
Screenshot: You tube
VOYO logo

Najčešće smo navikli gledati kompilacije najboljih nokauta i poteza općenito iz MMA, boksa ili K1 svijeta. No, na red je došlo nešto sasvim drugo.

SCENA KAKVA SE RIJETKO VIĐA: MMA borci brutalno se istovremeno nokautirali!

Atraktivne nožne tehnike i brzina

Naime, netko je došao na ideju napraviti kompilaciju najboljih nokauta u taekwondou, kung fu, uz nokaute iz boksa kao "plemenite vještine" koja je i ovdje zastupljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NESTAO ZA 21 SEKUNDU: Bivša UFC zvijezda ušla u kavez i dobila brutalne batine pred svojim navijačima

Kompilacija je u trajanju od nešto više od deset minuta i pokazuje svu atraktivnost taekwondoa koji odlikuje atraktivne nožne tehnike, brzina i koordinacija pokreta.

Kung fu - dimenzija više

Kung fu, s druge strane, nešto je sasvim drugo. Dok su taekwondo i boks borilački sportovi, kung fuu je ipak dimenzija više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVI SU MISLILI DA JE GOTOV: Suparnik ga zamalo ubio u ringu, liječnici su ovog nesretnika morali oživljavati

Radi se o kineskoj borilačkoj vještini, koja u sebi sadržava od koncetracije tijela, stanja uma i korištenja svih mogućnosti rukama, nogama i oružjem prilikom samoobrana ili napada, do "osjećanja" protivnika i brzih reakcija sukladno njegovim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra se kako se nikad u potpunosti ne može naučiti kung fu, nego samo postajati bolji i usavršavati poteze, udarce, tehniku, koordinaciju, eskivaže (obranu).

ODLUKA JE PALA, MAYWEATHER JR. SE SAMO ZBOG NJEGA VRAĆA IZ MIROVINE: ‘Izvadite mobitele i što brže objavite ovu vijest!’

Kung fu je zasigurno jedan od najstarijih i najviše učenih sistema samoobrane, koji postoji i dan danas. To nam potvrđuju povijesni podaci i veliki broj različitih stilova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega navedenog, na kung fu ćemo posebno obratiti pozornost i pokušat vam ga približiti.

'Nešto dobro naučeno'

Kung fu prevedeno doslovno znači ''nešto dobro naučeno'', tako da se može upotrijebiti za bilo koju dobro naučenu djelatnost čovjeka. To je humana strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fizika je bitna kod kung fua. "Manje je više". Znači, njegovom silom protiv njega. Energija, duševni i umni mir također su bitni. Inače, vještina ima i svojih podjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Različiti stilovi

Pa tako postoji Wai Jia ili "vanjski“, "tvrdi“ kung fu (najpoznatiji izdanak "Shaolin kung fu") i Nei Jia ili "unutrašnji“, "meki“ stilovi.

Isto tako, postoji borilačka vještina u borilačkoj vještini, laički objašnjeno, a zove se Wing Chun kung fu. Stručno, radi se o strukturi treninga kung-fua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wing Chun

Wing Chun može se definirati kao proces napredovanja pojedinca u skladu s vlastitim mogućnostima. Svatko tko redovito i kontinuirano vježba, povećava i poboljšava svoje mogućnosti na nekom području.

Wing Chun je vrlo zatvoren i efikasan stil koji sadrži vrlo malo rada nogama, a to automatski znači licem-u-lice s protivnikom i to vrlo blizu, na iznimno maloj distanci, što je itekako nezgodno i zahtjeva iznimnu brzinu i snagu. Ovaj stil ne uči borbi na tlu i cilj je to izbjeći ako je ikako moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve spomenuto vidi se u sjajnom video uratku boraca i borkinja koji su snimljeni tijekom svojih mečeva na turnirima diljem svijeta, a neki od poteza uistinu su nevjerojatni i spektakularni.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo