NA RUBU EGZISTENCIJE / Evo kako zivi zaboravljeni boksac koji je jedini pobijedio Mayweathera

Najbogatiji svjetski sportas, boksac Floyd Mayweather Junior, nikada nije izgubio profesionalni boksacki mec, a posljednji poraz u bilo kojem mecu dozivio je davne 1996.

12.5.2015.
6:27
VOYO logo

Borac koji ga je pobijedio zove se Serafim Todorov, a rijec je o Bugarinu koji se smatrao jednim od najboljih i najiskusnijih boksaca na tom olimpijskom turniru.

Novinar New York Timesa Sam Borden kontaktirao je Todorova i otkrio je koliko je danas njegov zivot drugaciji od onoga koji vodi Mayweather.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Mayweather najplaceniji svjetski sportas, danas 46-godisnji Todorov zivi od olimpijske penzije u visini od 420 eura. On i supruga oboje su nezaposleni nakon sto su prethodno radili u supermarketu i tvornici kobasica. Daleko je to od bljestavila i raskosi kojom se neprestano hvali razmetljivac Mayweather.

A na OI u Atlanti tada 27-godisnji Todorov savladao je Mayweathera tijesnom bodovnom odlukom sudaca 10-9 na koju su kasnije ulozili zalbu iz americkog tabora jer su smatrali da je bugarski sudac Emil Jetcev bio pristran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borden objasnjava kako je Todorov imao priliku unovciti pobjedu protiv Mayweathera, ali ju je propustio. Naime, nakon pobjede su mu prisla trojica muskaraca i ponudili mu profesionalni ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez razmatranja sam rekao ne. Rekao sam to brzo i jednostavno, ne", objasnjava Todorov i nastavlja.

"Znate sto se dogodilo sljedece? Dvojica muskaraca otisli su do Floyda i poceli pricati na engleskom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je to glupo. Vratio sam se i pronasao pakao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za srpske medije, u razgovoru za Blic Todorov je dodatno komentirao svoju trenutnu situaciju: "Trenutno sam u rodnom gradu i da budem iskren, nezaposlen sam. Bog je tako htio. Zivim od olimpijske penzije od nekih 400 eura. Suzdrzavam se komentirati tude zarade. Eto, Mayweatheru se poslije pobjede nakupilo 180 milijuna dolara".

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo