MOĆNI MEKSIKANAC DOŠAO DO 54. POBJEDE I UJEDINIO WBA I WBC NASLOVE: / Amerikancu nije pomoglo ni 16 cm visinske prednosti

Image
Foto: Profimedia

Smith je doživio prvi profesionalni poraz nakon 27 pobjeda

20.12.2020.
11:37
Profimedia
VOYO logo

Meksički boksač Saul 'Canelo' Alvarez ujedino je naslove svjetskog prvaka u super-srednjoj kategoriji po verzijama WBA i WBC uvjerljivom bodovonom pobjedom nad Britancem CallumomSmithom u borbi održanoj u američkom San Antoniju.

Smithu nije pomoglo 16 cm visinske prednosti u odnosu na 30-godišnjeg Meksikanca kojeg smatraju ponajboljim svjetskim boksačem u usporedbi s borcima u svim kategorijama. 'Canelo' Alvarez je na uvjerljiv način Britancu nanio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, a pravo je čudo da je dočekao kraj borbe na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, svjetski prvak u četiri različite težinske kategorije je Smitha izložio pravoj kanonadi udaraca. Konačna statistika borbe je pokazala da je Alvarez zadao 209 udaraca suparniku, dok je Smith uspio uzvratiti samo 97 puta.

Smith od prve runde nije uspio direktima zadržati Alvareza na distanci, jer je Meksikanac kombinacijom brzih kretnji i udaraca uspjevao probiti Britančevu obranu, koristeći svoj bogati arsenal. Bodovni suci su to nagradili dodijelivši mu uvjerljivu jednoglasnu pobjedu (119-109, 119-109, 117-111).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alvarez je Smitha načeo već u ranim rundama, a kako je meč išao prema kraju, bilo je sve očitije da bi Britanac mogao završiti na tlu. Meksikanac je najbliže pobjedi nokautom bio u devetoj rundi, kad je Smith uz pomoć užadi uspio izdržati seriju krošea i aperkata koji bi većinu boksača poslali na pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znajući da ne može izbjeći poraz na bodove, Smith je u posljednjim rundama pokušao pronaći udarac kojim bi nokautirao Alvareza, ali je Meksikanac vješto izbjegavao sve njegove pokušaje. Na kraju borbe Britanac je smogao snage za osmijeh upućen Alvarezu s porukom "nisi me uspio srušiti".

No, Smith je doživio prvi profesionalni poraz nakon 27 pobjeda, a Alvarez je došao do svoje 54. pobjede, od kojih je 36 postigao nokautom, uz dva neodlučena ishoda i jedan poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo