MIRKO, JAVI SE: / Cro Cop je žrtva nove antidopinške politike

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

Mirko Filipović postao je prva žrtva nove UFC-ove antidopinške politike koja se provodi uz pomoć USADA-e.

12.11.2015.
11:04
PIXSELL, Marko Prpić
VOYO logo

Dan nakon što je objavio da je završio karijeru, Mirko Filipović suspendiran je od strane Američke antidopinške agencije zbgo potencijalanog pada na doping testu. UFC je povodom toga izdao i službeno priopćenje na svojim stranicama, piše FightSite.

Novi program primjenjuje se od 1. srpnja

Zasad nije jasno niti je objašnjeno o kakvom se potencijalnom kršenju anti-doping pravila radi niti kada je Mirko Filipović testiran te na što je bio pozitivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cro Cop je tako postao prva žrtva novog rigoroznog "anti-doping" programa s kojim se započelo 1. srpnja. Program provodi Američka anti-dopinška agencija (USADA). Riječ je o neprofitnoj udruzi koju američki Kongres drži kao službenu anti-dopinšku agenciju za olimpijski sport u SAD-u.

Cijeli program je dugo najavljivan kao pokušaj da se promijeni stanje u vodećoj svjetskoj MMA promociji koja je u posljednje vrijeme bila opterećena dopinškim skandalima. Kazne su vrlo rigorozne i već prvi prekršaj mogao bi rezultirati i suspenzijom u trajanju do četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arijan Ademi i Lisa Nemec pozitivni

Ovo je treći dopinški skandal u hrvatskom sportu u posljednje vrijeme. Dinamov nogometaš Arijan Ademi, nakon što je i B-uzorak bio pozitivan nakon utakmice protiv Arsenala u Ligi prvaka, u iščekivanju je kazne. Na dopinškom testu je pala i najbolja hrvatska maratonka Lisa Christina Nemec. Još se čeka i ishod tog slučaja, a prijeti joj četverogodišnja suspenzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo