OGLAS

Mirko Filipović objavio kraj karijere!

30.10.2011.
9:03
VOYO logo

Mirko Filipović izdržao je dvije pune runde i još minutu i pol u trećoj protiv najpoznatijeg debeljka slobodne Roya Nelsona te se tehničkim nokautom oprostio od dugih dvadeset godina gladijatorstva i vjernih navijača.

Dao je sve od sebe, protiv Nelsona je pokušao sve što je mogao, ali očito da u 37. godini Mirko više nije onaj stari. U drugoj je rundi imao veliku šansu, ozbiljno je uzdrmao Amerikanca i raskrvario mu lice serijom udaraca, ali ga nije uspio dokrajčiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je sudac Steve Mazzagatti prekinuo borbu poslije minute i pol 'šamaranja' u trećoj rundi, Mirko se oprostio od navijača i objavio kraj.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/YRnobv4D4eQoYMcfrjzR/mov/1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi u UFC-u bili su sjajni prema meni svih ovih godina i za mene je strašno teško napustiti ovo društvo i ovaj sport. Iako u UFC-u nisam imao uspjeha kao u ostatku moje karijere, odlazim s osjećajem da sam u globalu napravio sve što sam mogao i ukupno gledano, imao uspješnu karijeru", rekao je Mirko.

Premda je na kraju karijere izgubio tri zaredom, Mirko odlazi kao kralj ovog sporta. Pokazuju to i ovacije koje je dobio na odlasku iz oktogona, ali i kraljevski tretman koji je ovih dana imao u SAD-u. Sjećamo se epskih borbi tijekom dvadeset godina s Mirkom, pobjeda protiv Josha Barnetta, Marka Colemana, Kevina Randlemana i Wanderleija Silve, osvajanja PRIDE-ovog Grand Prixa i antologijske borbe s Fedorom Emelianenkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fedorovo i Mirkovo vrijeme je možda prošlo, ali legenda živi vječno.

Borci kao što su Roy Nelson danas jednostavnom taktikom mogu pobijediti Mirka, a to je priznao i Amerikanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plan je bio da miksam. Malo izmjene udaraca, malo parter, tako da ste mogli vidjeti i jedno i drugo. Ovo je bilo sjajno iskustvo, boriti se s takvom legendom. Cro Cop još uvijek udara jako", zaključio je Nelson.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201110290114006 arti-201110270396006 arti-201110280171006

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo