U lipnju protiv ruiza / Mavrović ima visoko mišljenje o snazi Anthonyja Joshue: 'Na neki način gubi vrijeme na ovakvim mečevima'

Navijači žele okršaje poput onog kakav su Joshua i Vladimir Kličko pružili na Wembleyju prije dvije godine

3.5.2019.
20:00
VOYO logo

Manje od mjesec dana ostalo je do boksačkog meča između Britanca Anthonya Joshue i Meksikanca Andya Ruiza Juniora. I počela su podbadanja, Ruiz je Joshuu nazvao velikim robotom i nije dugo čekao odgovor.

Borba protiv Povetkina bila je zadnja prezentacija moći Anthonyja Joshue. Rus je u rujnu prošle godine krenuo dobro, ali presudili su mu Joshuini razorni udarci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za manje od mjesec dana čeka ga meksičko srce Andy Riuz Jr, boksač koji je uletio kao zamjena za dopingiranog Jarella Millera. Ruiz u karijeri ima jedan poraz i to protiv Josepha Parkera za WBO titulu i voli pričati. Joshuu je nazvao robotom i iz trening kampa u Sheffieldu mu je stigao odgovor.  

"Nemoj tako govoriti, brate, pomest ću ga. Mislio sam da je cool frajer, znate što mislim. Rekao sam, ući ću unutra i istući  ga polako, a ako će govoriti tako bezobzirno, prebit ću ga. Pokazat ću mu što ovaj robot može", rekao je Joshua uoči borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset centimetara niži, s 20 centimetara manjim rasponom ruku, Ruiz neće biti prijetnja, slažu su se stručnjaci. 

"Ruiz je jedan simpatični bucko koji jako dobro prenosi težinu. Ima težine možda i više nego što bi neki atlete htjeli vidjeti na boksaču, međutim on stvarno jako dobro prenosi udarce", rekao je RTL-ov stručni sukomentator i legenda hrvatskog boksa Željko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No za Joshuin menadžment, Ruiz je idealan protivnik za ulazak na američko tržište. 

"Bit će mnogo navijača iz SAD-a koji će podržati Ruiza. Bit će i dosta Britanaca, tako da ćemo imati ravnotežu. Ali, ako navijači dobiju dobru borbu, poštovat će oba borca", rekao je Joshua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzbudljivom dobu teške kategorije u kojoj postoje borci poput Wildera, Furyja, Whytea, boksački svijet želi vidjeti Joshuu protiv jačeg protivnika. 

"Žao mi je što Joshua u biti na neki način, za nas koji volimo boks, gubi vrijeme na ovakvim mečevima. Međutim, menadžeri su ti koji dogovaraju uvjete i slažu mečeve", priznao je Željko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači žele okršaje poput onog kakav su Joshua i Vladimir Kličko pružili na Wembleyju prije dvije godine. O tome se govorilo, a govori se kako Vladimir u 44. godini sprema povratak na scenu. 

"Priča se o tome, čak se i priželjkuje. Priča se o nekim torbama novaca, o sto milijuna ponuđenih Vladimiru da se vrati u ring", rekao je Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dok se čeka Vladimirova odluka njegov nasljednik gleda prema New Yorku, i Madison Square Gardenu. 1. lipnja uz prijenos na RTL-u, Joshua na novom teritoriju  protiv Ruiza želi pokazati svu svoju moć.   

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo