KONAČNO SE OGLASIO FILIP HRGOVIĆ I DAO ULTIMATUM: / Najbolji hrvatski boksač o groznim stvarima o sebi upućenim od strane HBS-a

Image
Foto: PIXSELL

Konačno se oglasio Filip Hrgović

28.6.2018.
12:21
PIXSELL
VOYO logo

Ne smiruju se strasti u hrvatskom boksu. Sukob najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića i "Hrvatskog boksačkog saveza" dobio je novo poglavlje. Hrga, inače sjajan 26-godišnji boksač iz Sesveta kojeg već godinama poznajemo kao dobrog mladića, upornog i radišnog sportaša kojem je boks najvažnija stvar na svijetu, sad je Savezu dao ultimatum, odnosno u roku 14 dana moraju odlučiti hoće li ispuniti njegove uvjete, odnosno isplatiti plaću njegovom treneru Yousefu Hasanu.

PIJETRAJ O NEZADOVOLJSTVU I PROZIVKAMA SVOG BIVŠEG BOKSAČA: 'Teško je racionalno objasniti zašto Filip to smatra...'

Objavio status na Facebooku

, nije se javljao, unatoč tome što su prema njemu upućene podosta ružne riječi. Suzdržao se da bi u srijedu Filip objavio dugački status na Facebooku, kojim je izrazio svoju želju da se ovo sve završi, odnosno dao je savezu ultimatum te je objasnio što će se dogoditi u slučaju određene opcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRESICA HBS-A O NAPADU FILIPA HRGOVIĆA: /

Izvijestili su o groznim stvarima; ovo navodno nije prvi Hrgin ispad

Image
PRESICA HBS-A O NAPADU FILIPA HRGOVIĆA: /

Izvijestili su o groznim stvarima; ovo navodno nije prvi Hrgin ispad

Filipov status, kojim želi naglasiti kako neće odustati od svojih uvjeta, prenosimo u cijelosti. Hrgović je zapravo odlučio javnosti otkriti ono što je prije toga iznio vodstvu boksačkog saveza:

“Nastavno na moje neslaganje s postupcima HBS-a, oko plaće za mog trenera, kao i na podršku te interes javnosti za ovaj slučaj, želim s vama podijeliti informaciju kako sam od HBS-a zatražio da u roku od 14 dana preispitaju svoju odluku o neisplati plaća za mog trenera i obavijeste me o istoj, nakon čega ću moći jasno i javno odlučiti jesam li u mogućnosti nastaviti pripreme za Olimpijske igre u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRGOVIĆ DOMINANTNO PROTIV TOVARA: Peta profesionalna pobjeda hrvatskog boksača, otkrio je i gdje će se boriti sljedeće

'Vjerujem kako je ljudski pogriješiti i ispričati se za pogreške'

Vjerujem kako je ljudski pogriješiti i ispričati se za pogreške te mi je žao ukoliko sam nekog nedužnog u svojim nastupima ili skidanju svoje slike sa zida uvrijedio. Na press konferenciji HBS-a izneseno je puno netočnih informacija. Ne želim se ispričati za navodne fizičke obračune, napade i slično jer odgovorno tvrdim kako to nisam počinio. Također, odgovorno tvrdim kako nikada bez opravdanog razloga nisam odlučio ne nastupiti za reprezentaciju. Prošlo europsko i svjetsko prvenstvo već sam započeo pripreme za profesionalnu karijeru i nisam bio u mogućnosti, o čemu su svi bili na vrijeme obaviješteni. Službeni poziv za nastup za Hrvatske vitezove u WSB-u nisam nikad dobio tako da isti nisam mogao odbiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko sto nastupa za Hrvatsku

Za nacionalnu reprezentaciju imam preko sto nastupa i najtrofejniji sam hrvatski boksač u povijesti, nakon nedodirljivog Mate Parlova. Odgovorno tvrdim kako moji profesionalni ugovori i angažman neće utjecati na moje pripreme i moj nastup za moju domovinu Hrvatsku na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Kažu da vodstvo HBS-a čine časni ljudi, generali pobjedničke hrvatske vojske, gospodarstvenici koji zapošljavaju od 15 do 150 radnika u svojim tvrtkama, branitelji. I ja sam sin hrvatskog dragovoljca Domovinskog rata koji nema čin kako hrvatske tako ni druge države, koji nije u obranu Hrvatske došao iz niških specijalaca, koji danas ne prima vojnu mirovinu niti sjedi u nadzornim odborima nekoliko firmi, već se zajedno sa svojim bratom bez ikakvih očekivanja i zahtjeva stavio na raspolaganje Hrvatskoj državi.

Image
Image

09.06.2018., Postpalast, Muenchen - Boksacki mec u teskoj kategoriji, Filip Hrgovic protiv Filiberta Tovara u svom petom profesionalnom mecu. Hrgovic porazio tovara u cetvrtoj rundi.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Iskreno se nadam kako će predstavnici HBS-a prepoznati moju dobru namjeru da se ovaj slučaj završi na zadovoljstvo svih, a osobito na ponos Hrvatske za koju želim nastupiti na OI u Tokiju i vratiti se s medaljom oko vrata. Zahvaljujem svima na riječima i porukama podrške proteklih dana. Sportaš sam i vjerujem u najbolje. Nadam se da se ovoga puta neću razočarati u odluke i postupke odgovornih. FH”, stoji u objavi na Facebooku Filipa Hrgovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog nezadovoljstva Filipa Hrgovića, odnosno njegove reakcije prema ljudima iz Saveza i incidenta do kojeg je došlo je taj što je, prema Hrgovićevim riječima, savez izigrao dogovor prema kojem se financijska naknada u sklopu priprema za OI 2020. godine trebala dijeliti između njegovog bivšeg i sadašnjeg trenera, uglednog boksačkog stručnjaka Leonarda Pijetraja i Yousefa Hasana, čovjeka koji sad trenira Filipa Hrgovića, te koji je trenirao boksače u "BK Leonardo" u Dubravi . To je dogovoreno prije tri mjeseca, na sastanku u prostorijama saveza. Na kraju će ipak sve pripasti Pijetraju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo