KOLIKO JE REALNO DA SE DOGODI MEČ HRGOVIĆA I JOSHUE? / Ovo je istina o povijesnoj borbi za svjetski pojas; 'To bi bilo nevjerojatno, evo kako stoje stvari...'

Image
Foto: Profimedia

Eddie Hearn o Filipu Hrgoviću

27.5.2019.
9:40
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski profesionalni boksač Filip Hrgović nije mogao bolje započeti svoju novu boksačku epizodu, onu u Americi. Hrga je protiv Gregoryja Corbina, iskusnog 38-godišnjeg Amerikanca koji je sedam godina proveo u zatvoru zbog preprodaje droge i veze s narkokartelom, stigao do nokauta, svog šestog u profesionalnoj karijeri u nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu, nakon svega 60 sekundi borbe. Borilački spektakl u Marylandu UŽIVO je prenosila RTL Televizija, a tekstualno portal Net.hr.

Image
HRGOVIĆ ODUŠEVIO BOKSAČKI SVIJET: /

Strašno nokautirao Corbina nakon minutu borbe i poslao opaku poruku čitavoj diviziji

Image
HRGOVIĆ ODUŠEVIO BOKSAČKI SVIJET: /

Strašno nokautirao Corbina nakon minutu borbe i poslao opaku poruku čitavoj diviziji

Prva pobjeda pod vodstvom 'Matchroom Boxing'

Bila je to prva pobjeda za našeg borca pod vodstvom “Matchroom Boxing-a”, promotorske kuće koju vodi jedan od najuglednijih promotora današnjice, 40-godišnji Britanac Eddie Hearn, čovjek koji vrlo uspješno brine o nastupima i imidžu svjetskog teškaškog prvaka Anthonyja Joshue, Oleksandra Usika i niza drugih vrsnih teškaša kao što su Povetkin, Whyte, Parker, Chisora, Hunter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hearn je već sada, unatoč godinama, najveći promotor izvan SAD-a, a kako je zakoračio i na američko tržište koje želi osvojiti, ne bi nas čudilo da za koju godinu bude etiketiran kao najmoćniji promotor na svijetu, ono što je svojedobno bio čuveni Don King.

Osobno se Hearn uvjerio u mogućnosti hrvatskog boksača u MGM National Harboru, velebnom odmaralištu i hotelu najviše kategorije u Oxon Hillu, gradiću 16 km od političke prijestolnice SAD-a Washingtona...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Filip je opasan čovjek, kažem vam, opasan čovjek. Prava je životinja'

U razgovoru za RTL Televiziju uoči okršaja kazao je:

"Filip je što se tiče tehnike i mudrosti čisti favorit. No, kad u ringu imate dva dečka koji razmjenjuju udarce, sve je moguće. Filip mora ostati smiren, hladne glave, boksati i pokušati ga srušiti na pod", istaknuo je Eddie Hearn, a nakon što je vidio što Hrga može dodao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je opasan čovjek, kažem vam, opasan čovjek. Udario ga je u jednu stranu glave toliko da su mu noge zaplesale. Hrgović je životinja i bit će veliki problem za brojne teškaše svijeta", kazao je za RTL Televiziju Eddie Hearn.

Joe Joyce spominje se kao sljedeći Hrgovićev protivnik. Radi se o 33-godišnjem opasnom britanskom boksaču sa skorom 9-0-0 (9 nokauta), a prema BoxRecu na 28. je mjestu svjetskih teškaša. Eddie Hearn je prokomentirao situaciju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tim Joea Joycea kazao je kako ne može naći protivnika. Rekao sam im da imamo jednog za njih. Ako se tko želi boriti protiv Filipa, slobodno neka nazove mene ili Sauerland. Mi ćemo sve dogovoriti", istaknuo je Eddie Hearn.

'Hrgović treba imati strpljenja, ne smije se žuriti'

Filip je nestrpljiv, Hrga ima veliku želju što prije ući u ring s onim najboljim, no do tog trenutka ipak će morati još pričekati, pobjeđivati, graditi karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada mi je došao Sauerland i kazao da bi voljeli imati što više borbi za Filipa i da to bude i u Americi, bio je to lako dogovoren posao. Jer, kada sam se počeo raspitivati za Filipa, Joshuin trener Rob McCraken rekao mi je da je to jako dobar teškaš, a slično su o Filipu govorili i Anthony Joshua i Joe Joyce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović može biti jako dobar boksački proizvod, samo treba imati strpljenja. Ne smije se žuriti, jer u teškoj kategoriji karijera vam može biti zaustavljena nakon jednog teškog nokauta. A nestrpljenje se kod Filipa vidi, on bi odmah htio velike borbe, a to u ovom poslu baš i nije najpametnije činiti. Trener i borac moraju reći kojim ritmom žele ići. Ako Filip odmah želi Povetkina i slične borce, mi to možemo organizirati, no pitanje je je li to pametno. No, neka on ima još barem jednu borbu kao što je ova s Corbinom pa, ako sve to dobro prođe, tek onda možemo razmišljati o borbama protiv boraca kao što su Povetkin, Parker, Joyce, Chisora", istaknuo je Eddie Hearn čije riječi prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Meč Joshue i Hrgovića, realno, mogao bi se dogoditi negdje za dvije godine'

Koliko je, onda, realno da se dogodi meč između Anthonyja Joshue i Filipa Hrgovića, i kad? Joshua u svom vlasništvu ima tri od četiri glavna svjetska pojasa u ovome sportu, uz IBO naslov iz 2017. To znači da u svom vlasništvu ima IBF naslov od 2016., WBA (Super) naslov od 2017., i WBO pojas od ožujka 2018. godine...

"Negdje za dvije godine jer Anthony ima neke obvezne obrane pojaseva, a želi biti i neosporeni i objedinjeni svjetski prvak. Osim toga, u međuvremenu i Filip mora postati zvijezda jer onda je to borba koja je svima i svugdje zanimljiva. Joshua želi velike i uzbudljive borbe, a borba protiv Filipa bila bi nevjerojatna. Obojica su veliki teškaši koji su brzi i udaraju jako, koji vole izmjene udaraca. Držim palčeve da se ta borba jednog dana i dogodi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, na pitanje bi li se jednoga dana borba Joshue i Hrgovića mogla održati u Hrvatskoj, Hearn odgovara:

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS
Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

"Najvažniji je faktor koliki se novac može generirati. Vi u Las Vegasu na 15.000 gledatelja možete zaraditi više nego na 80.000 na stadionu u Hrvatskoj. Volio bih vidjeti Usika u Ukrajini, no ljudi tamo teško mogu platiti više od 10 dolara po ulaznici. Volio bih da s Filipom testiramo hrvatsko tržište", istaknuo je Hearn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A mi vas u našoj anketi pitamo: Kako bi završila borba između Joshue i Hrgovića? Glasujte i izrazite svoje mišljenje.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo