BOKSAČKI SPEKTAKL / Joshua i Usik odradili vaganje, Ukrajinac nikad teži ulazi u ring, pogledajte kako je izgledalo njihovo posljednje sučeljavanje

Image

Anthony Joshua i Oleksander Usik bore se za nasjov svjestkog prvaka po četiri vertzine

24.9.2021.
16:14
VOYO logo

Sve je spremno za subotnji boksački spektakl na stadionu Tottenhama u Londonu između prvaka Britanca Anthonyja Joshue (31) i izazivača Ukrajinca  Oleksandra Usika (34) nakon što su borci uspješno odradili službeno vaganje.

Aktualni svjetski prvak po verzijama WBA, IBO, WBO i IBO na vagi je imao 108,8 kilograma dok je njegov izazivač bio najteži u karijeri sa 100,3 kilograma. Joshua se spustio za kilu u odnosu posljednji meč s Kubratom Pulevom dok je Usyk dobio dva kilograma u odnosu na meč s Dereckom Chisorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će ovo, inače, okršaj dvojice bivših olimpijskih prvaka. Joshua je 2012. osvojio zlato na OI u Londonu u superteškoj kategoriji, dok je Usik na istim Igrama slavio u teškoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštuju se

Između Joshue i Usika postoji duboko uzajamno poštivanje, pa na konferenciji za medije nisu glumili nikakvo lažno neprijateljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu ga nadmašiti", rekao je Joshua tijekom njihove posljednje konferencije za novinare.

"Naravno da mogu," dodao je svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua favorit

Joshua je favorit, stručnjaci smatraju kako bi njegova visina i dužina ruku trebala biti prednost. Britanac je visok 198 cm, sedam centimetara viši od Ukrajinca, No, jedini poraz u karijeri Joshua je doživio od 10 centimetara nižeg Ruiza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne borim se protiv njega kako bi zadobiio poštovanje, ovo je moj posao. Idem raditi. Morate biti disciplinirani i posvećeni, imam li velićinu ili ne, imam li brzinu ili ne, ili vještinu, najvažnije je da sam mentalno na razini," poručio je Joshua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozitivan heroj

Usik se na presici pojavio u crvenom odijelu noseći crnu košulju, zlatnu kravatu s točkicama i prsluk boje senfa, otkrivši kak ose "inspirirano Jokerom".

"Ja sam pozitivan heroj. Moj izgled, kosa, brkovi, naušnice nadahnuti su mojim precima koji su bili kozački ratnici iz 17. stoljeća. Prije sam izvodio kozački ples nakon nekih mojih amaterskih pobjeda, mogao bih to ponoviti ako pobijedim u subotu. Ja sam vrlo nepredvidljiv momak," poručio je Usik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se dobro i radujem se borbi. Joshua i ja ćemo voditi borbu koju će ljudi zapamtiti, ući će u povijest," dodao je izazivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako voli kazalište, piše pjesme, naučio je svirati gitaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam studirati kazalište i umjetnost. Ali kada sam osvojio juniorsko prvenstvo u Ukrajini shvatio sam da bi to mogao nastaviti, pa sam krenuo na Institut za tjelesni odgoj. Ali volim kazalište, pišem pjesme i naučio sam svirati gitaru. Volim različite stvari," kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo