PLEŠI SAMNOM / Jedan od najslavnijih trenutaka ikad: Za njega govore kako je bio poput vjetra, neuhvatljiv

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Roy Jones Jr. je u drugoj rundi zaplesao kao da je na plesnom podiju, a onda se namjestio, cimao i plasirao jedan brzi lijevi dugački polukroše. Bio je najbrži boksač svog vremena, možda i najbrži ikad.

24.7.2022.
19:12
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Jedan od najupečatljivijih trenutaka u povijesti boksa dogodio se u meču Roy Jones Jr-a i Jamesa Toneyja 18. studenog 1994. u kultnoj MGM Grand Areni za IBF-of super srednji svjetski pojas. Roy Jones Jr. bio je vlasnik IBF -ovog svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji, a u tom trenutku James Toney bio je drugi boksač pound for pound ljestvice. Roy Jones.Jr bio je na trećem mjestu.

Image
AMERIKANAC JE PAO /

Tko zna kako bi se Hrgović proveo? Pogledajte kako je moćni Kinez brutalno nokautirao Filipovu zamjenu

Image
AMERIKANAC JE PAO /

Tko zna kako bi se Hrgović proveo? Pogledajte kako je moćni Kinez brutalno nokautirao Filipovu zamjenu

Zaplesao kao da je na plesnom podiju

Roy Jones Jr. je u drugoj rundi zaplesao kao da je na plesnom podiju, a onda se namjestio, cimao i plasirao jedan brzi lijevi dugački polukroše. Toney je pao, ali brzo se pridigao i nastavio. Roy Jones Jr. dominirao je čitavim mečom i na kraju slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roy Levesta Jones Jr. bivši je američki profesionalni boksač, komentator i trener koji ima dvojno američko i rusko državljanstvo. Natjecao se u boksu od 1989. do 2018. i držao više svjetskih pojaseva u četiri težinske kategorije, uključujući naslove u srednjoj, supersrednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji, te je jedini boksač u povijesti koji je svoju profesionalnu karijeru započeo u polusrednjoj kategoriji i nastavio sa osvajanje naslova u teškoj kategoriji.

Velika karijera

Kao amater, predstavljao je Sjedinjene Države na Ljetnim olimpijskim igrama 1988., osvojivši srebrnu medalju u polusrednjoj kategoriji nakon jedne od najkontroverznijih odluka u povijesti boksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Jonesa mnogi smatraju jednim od najboljih pound for pound boksača ikad, a ostavio je trag u povijesti sporta kada je 2003. osvojio WBA naslov u teškoj kategoriji, postavši prvi bivši prvak u srednjoj kategoriji koji je osvojio naslov u teškoj kategoriji u 106 godina.

Godine 1999. postao je neprikosnoveni prvak u poluteškoj kategoriji ujedinivši naslove WBA, WBC i IBF. Tijekom svoje vrhunske karijere, Jones je bio poznat po iznimnoj brzini ruku, atletizmu, radu nogu, eksplozivnosti, snazi ​​udarca, pokretu i refleksima. Neki za njega govore kako je bio najbrži boksač svog vremena, te kako su svi ostali za njega bili spori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekord

Od veljače 2018. Jones drži rekord za najviše pobjeda u ujedinjenim borbama za naslov u poluteškoj kategoriji u povijesti boksa, njih čak dvanaest. BoxRec ga je rangirao kao 29. najvećeg ​​pound-for-pound boksača svih vremena. Magazin Ring proglasio je Jonesa borcem godine 1994., a Svjetska boksačka kuća slavnih proglasila ga je borcem godine za 2003. Također je trostruki dobitnik ESPY nagrade za najboljeg boksača (1996., 2000. i 2003). Udruga boksačkih pisaca Amerike proglasila ga je borcem desetljeća 1990-ih.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo