'SMAKIĆI ZNA U ŠTO SE UPUŠTA' / Hrvoje Sep o propalom meču protiv Bena Whittakera: 'Rekli su mi da sam pretvrd boksač za njega'

Image
Foto: Profimedia

Hrvoje Sep dao je intervju portalu Net.hr o propalom dogovorenom meču protiv Bena Whittakera i najavio nam treći nastup Agrona Smakićija u slobodnoj borbi, koji će se u subotu prenositi na Voyo platformi od 20.00

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

15.4.2024.
11:35
Profimedia
VOYO logo

Agron Smakići, jedan od najboljih hrvatskih profesionalnih boksača, u subotu od 20.00 na WFC 26 Brave eventu koji će se prenositi UŽIVO iz dvorane Tivoli u Ljubljani na platformi Voyo, nastupa u slobodnoj borbi. Bit će mu to treći nastup u MMA u karijeri, a suparnik mu je gorostasni Poljak Patryk Dubieila.

Image
'BAZA U MMA NIJE BOKS' /

Proslavljeni boksač tvrdi nam: 'Smakići je dobar hrvač, a Hrgović je zaslužio biti prvak'

Image
'BAZA U MMA NIJE BOKS' /

Proslavljeni boksač tvrdi nam: 'Smakići je dobar hrvač, a Hrgović je zaslužio biti prvak'

Glavna borba te večeri je ona između BiH borca ErkaJuna i Alžica Mohameda Saida Maalema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smakići se, kao što je to sam otkrio, za meč u slobodnoj borbi odlučio u nedostatku borbi u boksu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je sparirao s Tysonom Furyjem i ozlijedio mu desno oko zbog čega je britanskom teškašu, prvaku prema WBC verziji, nakon nezgode odgođen meč protiv Oleksandra Usyka za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije, koja se 17. veljače trebala održati u Saudijskoj Arabiji.

Uz Furyja, Smakići u karijeri ima iskustvo sparinga i s jednim Anthonyjem Joshuom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti problem s dogovaranjem mečeva ima i Hrvoje Sep, još jedan elitni hrvatski boksač, koji je razmišljao ozbiljno i bio blizu dogovora meča u bare knuckleu jer je imao na stolu relativno dobru ponudu, kako nam je to sam u intervjuu za Net.hr rekao prije manje od mjesec dana.

Nije, poput Smakićija, ni Sep htio više čekati da se nešto "rodi" u profesionalnom boksu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Odustao je nakraju ipak od boksa bez rukavica jer je trebao boksati "normalno" u O2 Areni u Londonu protiv Bena Whittakera, engleskog hit boksača...

Ugovor je bio potpisan, avionske karte kupljene, hotel rezerviran i na kraju ipak ništa od dogovorenog meča u Londonu na sam Uskrs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj menadžer i trener Leonard Pijetraj je rekao, on je pomislio onako u šali, ali pomalo i ozbiljno, da nešto ne valja, da je netko bacio neki urok na mene, neke čini... jer, kaže i on da kako je moguće da toliki boksači baš mene ne žele?! Sve je bilo potpisano, sve dogovoreno, odradili sve, da bi se oni javili tjedan dana prije meča i rekli - znate što, mi ipak ne bi boksali s tobom. Mi bi nekog drugog suparnika", otkrio nam je jutros Hrvoje Sep i nastavio:

"Oni misle da sam ja pretvrd za njega u ovom trenutku. Oni žele drugačijeg suparnika jer mu grade karijeru. Njegov menadžer mi je rekao da oni misle da sam ja pretvrd boksač za njega u ovom trenutku. U kasnijim rundama bi mu bio nezgodan, jer oni misle da nisu sigurni kako će se Ben ponašati u kasnijim rundama. U kontekstu, bio bi pretvrd i preopasan boksač za njega. Mi smo surađivali s Boxxer Promotional i obećali su mi veći meč u Engleskoj na temelju toga što se sad dogodilo s Whittakerom, u sljedećih nekoliko mjeseci u poluteškoj kategoriji", tvrdi Hrvoje Sep i prelazi na Smakićija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smakićija poznajem dugo. Njegov meč u slobodnoj borbi, kao vrhunskog boksača, mogu prokomentirati samo u kontekstu problema s kojim se mogu povezati i poistovjetiti, naravno, a koji u sebi sadrži ključni problem - dogovaranje mečeva. Jer, Smakići je u posljednjoj izjavi koju sam vidio rekao on ne izlazi iz boksa, nego će se u MMA-u boriti jer je u slobodnoj borbi puno lakše dogovoriti mečeve", govori Hrvoje Sep.

Smakići je posljednji put boksao u rujnu prošle godine i pobijedio Kormanyja Jozsefa iz Poljske i slavio tehničkim nokautom, dok je Hrvoje Sep posljednji nastup imao početkom ove godine (27. siječnja) protiv Garcije i izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Da, mogu se i ja poistovjetiti sa Smakićijem. razumijem to. I ja ću reći nikad ne reci nikad bare knuckleu, iako sam sad orijentiran na boks. Smakići dolazi iz kickboxinga, kaže sam da trenira u dvorana godinama u kojima se treniraju i drugi borilački sportovi. Sparinzi u slobodnoj borbi dat će Smakićiju, vjerojatno ih je imao da zna, gdje je u slobodnoj borbi trenutno, tj koje su njegove trenutke mogućnosti i kapaciteti. Mislim da Smakići zna kao boksač na čemu je u slobodnoj borbi", priča Hrvoje Sep.

Znači, Smakići nije prenaglio s ovom borbom u MMA?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zna on u što se upušta, jer da ne zna, vjerojatno ne bi to niti radio. Puno se puta dogodilo da boksači uđu u kavez i ne završi baš dobro po njih. Izgledaju kao da nikad nisu ništa trenirali u životu. Dojma sam da Smakići zna zašto ulazi u ovaj MMA meč".

Što možemo očekivati od Smakićija i može li mu prednost u odnosu na Dubieila biti to izvrsno poznavanje baze u slobodnoj borbi - boksa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je reći da li Smakićiju boks, koji je kao što ste rekli baza u slobodnoj borbi, kvaliteta u boksu može biti i dovoljna za pobjedu u kavezu po MMA pravilima. Jako je bitna pozadina - imaš li hrvačke treninge iza sebe, hrvačko poznavanje materije. Ne govorim tu sad za zadnja dva tjedna, nego duži period. Zato kažem - vjerujem da Smakići upušta u nešto svjestan da ima određene kvalitete. Naravno da dobar boks njemu donosi veliku prednost, ali samo dobar boks nije garancija uspjeha."

Image
Foto: Screenshot/Voyo

I za kraj, Hrvoje Sep je izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo primjere gdje je profesionalni boksač, bivši svjetski prvak Ray Mercer, dobio u MMA meču jednim udarcem Tima Sylvia nakon 10 sekundi. Ali, to je iznimka, to nije pravilo. Isto tako, imali smo slučaj Randyja Coutuera koji je prema MMA pravilima pobijedio bivšeg svjetskog prvaka u boksu James Toneyja. Ono, glatko ga je završio kao dijete gušenjem nakon minute. Udarac igra ulogu, ali bitno je biti spreman na hrvački i kickboksači segment, a Smakići se bavio kickboxingom. Imam povjerenja u njega da zna u što se upušta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo