HRGA ZALUDIO AMERIKANCE: / Svi pričaju o njemu i žele ga opet u ringu; 'Borba sa Joyceom sad bi bila besmislena'

Image
Foto: PIXSELL

Filip Hrgović podijelio je dojmove za Net.hr nakon uspješnog profi debija u SAD-u

28.5.2019.
18:21
PIXSELL
VOYO logo

Jedno je sigurno. Filip Hrgović u domovinu se vratio kao boksač koji je na najbolji mogući način otvorio novo, važno poglavlje u svojoj karijeri.

Ponos i sreća što je u SAD-u debitirao nokautom protiv Gregorija Corbina, kako najpoznatiji promotor na svijetu Eddie Hearn, kao i ostali promotori i menadžeri tvrde "čvrstog i ozbiljnog boksača", dolazi iz činjenice kako se američkoj publici predstavio na najbolji mogući način, nokautiravši svog protivnika nakon samo 60 sekundi borbe u Oxon Hillu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AMERIKANCI NALJUTILI HRGOVIĆA: /

Hrvatski nokauter ovom se nije nadao; 'Je li to netko namjerno, je li CIA ili netko treći, ne znam'

Image
AMERIKANCI NALJUTILI HRGOVIĆA: /

Hrvatski nokauter ovom se nije nadao; 'Je li to netko namjerno, je li CIA ili netko treći, ne znam'

Amerikanci još bolje upoznali Hrgu

Tamošnja boksačka javnost sad je još više čula za 26-godišnjeg boksača iz Sesveta koji je "prava životinja, pravi problem za čitavu diviziju", kako je to slikovito istaknuo Hearn, čovjek čija promotorska kuća “Matchroom Boxing” po novom vodi, uz "Team Sauerland", Hrgovićevu karijeru. Sve se to događa u trenutku kad je teška kategorija eksplodirala zbog jake konkurencije i nekih od novih imena svjetskog boksa, među kojima je i Hrga...

Joshua, Wilder, Fury, Povetkin, White, Miller, Ortiz, Pulev, Usik boksači su koji predvode tešku kategoriju, a Hrgović traži svoje mjesto u tom izabranom društvu, ovog puta s jakim saveznikom u obliku "Matchroom Boxing-a" i ambicije Hearna da osvoji američko tržište. Nakon što je sletio u Zagreb, javio se kako bi podijelio dojmove za Net.hr...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije moglo bolje početi'

"Amerika je jako bitno boksačko tržište, najbitnije. Nije moglo bolje početi to novo poglavlje moje profesionalne karijere. Idemo dalje", kazao nam je Filip Hrgović koji je napredovao pod vodstvom kubanskog trenera Pedra Diaza. Iz borbe u borbu vidi se napredak i koliko je oplemenio Hrgin boks. Iako je prekratko trajala borba za neke analize, u tih 60 sekundi moglo se vidjeti kako mu je rad nogu bolji, kao i da mu je jači udarac...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma nije moglo bolje. Zadovoljan sam i sretan kako je sve završilo. Udarac kojim sam nokautirao Corbina nije bio toliko jak, ali je bio neočekivan, sjeo je na pravo mjesto... To govori da imam tešku ruku. Jesam li izgubio na brzini zbog dobivenih 4 kg u kampu prije meča? Jeste li vi primjetili da sam izgubio? Nisam naravno", tihim ali sigurnim glasom govori nam El Animal, kojeg smo upitali da nam iskomentira glasine o tome kako bi se u svojoj devetoj profi borbi borio protiv 33-godišnjeg Engleza Josepha Joycea, boksača iz Londona koji spada u red boljih teškaša, i od kojeg je izgubio na bodove u Svjetskoj boksačkoj ligi 2013. godine.

Malo nas je iznenadio odgovorom, moramo priznati, posebno nakon svih pisanja medija, izjava Eddieja Hearna o tome, kao i objave na Twitteru od strane Sama Jonesa, menadžera Joycea, prema kojoj se da iščitati kako Joyce i njegov tim imaju drugačije, financijski unosnije planove...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Josephu Joyceu

"Iskreno, ne znam uopće od kud je došlo ime Josepha Joycea. Niti moj promotor niti njegov menadžer ne znaju uopće zašto su njega spomenuli, od kud' je ta glasina potekla", govori nam Hrga kojeg smo podsjetili da je ime Josepha Joycea spomenuo službeni spiker u ringu, neposredno nakon borbe za vrijeme davanje izjava, te istaknuo kako bi Hearn htio da Hrgović bude sljedeći protivnik opasnom Englezu koji traži svog sljedećeg protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam od kud spikeru to za Joycea. Kako bilo, ja sam za. Iako, možda bi to bila besmislena borba da se sad dogodi. Nema smisla, obojice nemamo niti deset mečeva u profesionalnom boksu. Ja osam, on devet, nema smisla da se nečiji skor uništi već na samom početku profi karijere", kazao nam je Hrga i dodao:

Planovi do kraja godine

"Moju novu borbu možete očekivati, barem je takav plan, u osmom mjesecu, krajem kolovoza i onda još jednu borbu krajem godine. Vidjet ćemo sve kako će se razvijati. Samo da budem zdrav. Eddi Hearn mi je čestitao nakon meča, zadovoljan je viđenim. Ima jako dobro mišljenje o meni. Oduvijek znam da ću biti problem svima u svjetskom boksu, ja to govorim oduvijek. A ako to kaže jedan takav boksački stručnjak, što reći", zaključio je Filip Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frank Smith: 'Corbin je čvrst borac, a Filip ga je nokautirao prvim savršenim udarcem'

Inače, u boksačkoj emisiji Tha Boxing Voice" gostovao je Frank Smith, 25-godišnja nova promotorska engleska zvijezda o kojoj su mediji, poput "Business Insidera", pisali u obliku mladića koji je ostvario nevjerojatni uspon u promotorsko-boksačkim vodama. Oscar de la Hoya, Richard Schaefer,Floyd Mayweather Jr (Mayweather Promotions) i Kelle Sauerland (Sauerland Boxing) samo su neka od imena koja su surađivala sa Smithom koji radi upravo za "Matchroom Boxing" i koji je u podcastu govorio o Filipu Hrgoviću kao nadolazećoj zvijezdi svjetske teške kategorije. Spomenuta promotorska kuća puno ulaže u boksače teške kategorije osim Anthonyja Joshue, poput Filipa Hrgovića, koji je od strane novinara podcasta nazvan vrlo dobrim Hrvatom, te koji je Smithu naglasio kako mu je drago što ga je promotorska kuća potpisala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

28.05.2019., Zagreb - Konferencija za medije Filip Hrgovica. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

"Sad ga možemo gledati putem DAZN-a, iako njegov meč nije baš dugo trajao", rekao je novinar, dok mu je Smith na to odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Filip će vrlo brzo dobiti svoju novu priliku. On je mlad boksač, trebamo ga držati aktivnim. Nakon takve prezentacije u subotu, ljudi ga žele vidjeti ponovno. Gregory Corbin je čvrst borac, a ovaj ga je nokautirao prvim savršenim udarcem. Filip je stvarno talentiran, on će jako brzo napredovati. Moramo ga držati zaposlenim, uskoro će on ponovno u ring", objasnio je Smith i na novinarsko pitanje hoće li Hrgovića etablirati u WBC organizaciji u kojoj pojas prvaka drži Wilder, ili će ga preusmjeriti prema organizacijama čiji su pojasi u vlasništvu Anthonyja Joshue, rekao:

'Mislim da se borba između Joshue i Hrgovića definitivno može dogoditi, ali...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi želimo naše boksače u svim renkinzima. Naš je posao da im omogućimo najbolju moguću priliku. Mislim da se borba između Joshue i Hrgovića definitivno može dogoditi, ali ne sad. Anthony ima svoju borbu, svoje planove s Wilderom. Surađujemo sa Sauerlandom oko Filipa kako bi napravili ono što je najbolje za njega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo