HRVATSKA SLAVI NOVE MEDALJE: / Iva i Ana potvrdile da su svjetski vrh

Zagrepcanka Iva Rados donijela je Hrvatskoj drugo odlicje na Svjetskom prvenstvu u taekwondou, koje se odrzava u ruskom Celjabinsku, plasmanom u polufinale kategorije do 73 kilograma.

16.5.2015.
16:33
VOYO logo

Aktualna europska prvakinja je kao druga nositeljica bila slobodna u prvom kolu, u drugom je slavila protiv Australke Nicole Men 4:1, a u osmini finala u neizvjesnoj zavrsnici na zlatni bod prosla reprezentativku Azerbajdzana nakon sto je u posljednjoj sekundi primila izjednacujuci bod za 5:5.

Cetvrtfinalni mec za odlicje donio je novu dramu protiv Poljakinje Aleksandre Krzemieniecke. Clanica Metalca i Poljakinja izmjenjivale su se u vodstvu sve do posljednje sekunde, a na koncu je slavila Rados te tako usla u polufinale koji je na programu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kasnijem dijelu programa Ana Zaninovic (27) osvojila je broncano odlicje nakon sto je u subotu porazena od vodece taekwondoasice svijeta u kategoriji do 53 kilograma Yun-wen Huang iz Tajvana s 4:12. Starijoj blizanki Zaninovic ovo je cetvrta medalja na svjetskim prvenstvima cime je kompletirala svoju kolekciju s jednim zlatom, dva srebra i broncom.

Jos 2007. godine clanica Marjana osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvom u Pekingu kao sedamnaestogisnjakinja, dvije godine poslije nije putovala u Kopenhagen da bi se vratila 2011. i osovjila zlatno odlicje i MVP naslov svjetskog prvenstva. Prvenstvo u Meksiku ostalo je poznato po Aninom prakticki oduzetom naslovu svjetske prvakinje po isteku meca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo