JOSHUA BRANI NASLOV U ISTRI? Hrvat dogovara povijesnu borbu u Puli: / 'Najuži je kandidat, ali postoji jedan problem'

Image
Foto: Profimedia

Problem za Pulu su, naravno, financije

14.5.2020.
20:02
Profimedia
VOYO logo

Predstavnik bugarskog boksača Kubrata Puleva prošlog je četvrtka izjavio kako bi se borba za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv Britanca Anthonyja Joshue mogla održati pred gledateljima u pulskoj Areni.

Vijest je to koja se brzinom munje proširila svijetom, a pregovori su već počeli. Hrvat koji je s obje strane pregovarao o organizaciji meča u Puli je iskusni hrvatski promotor Orsat Zovko, jedini neamerikanac koji je u Las Vegasu organizirao MMA, boks i kickboks, a on je za RTL otkrio kako napreduju pregovori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada mislim da smo odradili odličan posao samim time što smo doveli Pulu u situaciju da je najuži kandidat", rekao je Zovko u razgovoru za RTL te otkrio koji su još kandidati.

"Pored Pule, dvije najozbiljnije opcije su ponovno Engleska, nažalost, i Saudijska Arabija ili jedna od zemalja Bliskog Istoka. Razumljivo da će Joshua i njegov tim napraviti sve što mogu da se taj meč održi u Engleskoj. A situacija koja nama ne ide na ruku je ovo poboljšanje uvjeta i cijela situacija oko koronavirusa. Jer jednostavno što je situacija bolja, to je sve više opcija da se taj meč održi u Engleskoj", ispričao je hrvatski promotor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA JE OPET NA NASLOVNICAMA SVJETSKIH MEDIJA: /

Neki bacaju citate iz 'Gladijatora', a neki se jednostavno - dive

Image
HRVATSKA JE OPET NA NASLOVNICAMA SVJETSKIH MEDIJA: /

Neki bacaju citate iz 'Gladijatora', a neki se jednostavno - dive

30 milijuna dolara za organizaciju

Problem za Pulu su, naravno, financije. Organizatori traže oko 30 milijuna dolara za organizaciju, što je daleko ispod cijene organizacije proteklog meča u Saudijskoj Arabiji.

"Za taj meč Saudijska Arabija je ponudila 130 milijuna dolara što naravno su neke relacije gdje mi ni približno ne možemo konkurirati. Ako razgovor dođe do tog momenta da jednostavno uvjeti koje smo mi ponudili su u odnosu na neke prijašnje, bar kad su u pitanju novci, su možemo reći minorni ili zanemarivi, jednostavno u tom momentu mi više nemamo šanse", zaključio je Zovko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pulskoj Areni koncerte su održali Luciano Pavarotti, Sting i Elton John. Tamo su 2012. odigrane također i dvije hokejaške utakmice te jedna nogometna. Borili su se u Areni MateParlov, StipeDrviš i imenjak mu Božić.

Inače, Joshua se najprije trebao boriti s Pulevom u Cardiffu na stadionu Principality u listopadu 2017. ali tada se Bugarin čiji je nadimak "kobra" povukao zbog ozljede ramena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo