HRGU ČEKA IZAZOV KAO NIKAD DOSAD: / Protivnik mu je opak; Pogledajte zastrašujućeg lika kojeg su se u zatvoru svi bojali

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Rydell Booker testirat će Hrgovićeve kapacitete

2.10.2020.
23:44
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Američki neugodni i iskusni boksač Rydell Booker (26-3, 13 nokauta) najveći je zalogaj Hrgovićeve dosadašnje profesionalne karijere. Tome svjedoči i njegova borba protiv Kubrata Puleva krajem prošle godine u kojoj je izazivača svjetskog prvaka Anthonyja Joshue (O2 Arena, Greenwich 12. prosinca) namučio i natjerao da odboksa i da pobjednik bude odlučen sudačkom odlukom.

Image
HRGOVIĆ DOZNAO SVOG SLJEDEĆEG PROTIVNIKA: /

Vraća se u Ameriku na veliki način u najvećoj borbi svog života

Image
HRGOVIĆ DOZNAO SVOG SLJEDEĆEG PROTIVNIKA: /

Vraća se u Ameriku na veliki način u najvećoj borbi svog života

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rock n' Rye, kako mu je nadimak, pravi je izazov za našeg boksača da vidi gdje je i je li spreman za još veće boksače, one prave, liz elite. Osvajač olimpijske bronce 2016. godine vraća se tako u Ameriku po drugi put u karijeri, prethodno je zapanjio nokautom nad Gregoryem Corbinom u MGM National Harboru u Marylandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki komentatori opisuju ga kao velikog boksača s razornim udarcem koji k tome može primiti puno i jako, ali s ograničenim tehničkim mogućnostima.

Po treći put protiv boksača sa zatvorskom prošlošću

Hrgović će po treći put ući u ring s čovjekom zatvorske prošlosti. Nakon Gregoryja Corbina koji je u zatvoru proveo sedam godina te Amira Mansoura koji je lišen slobode bio još godinu i pol duže, boksač iz Sesveta bori se protiv borca koji je iza rešetaka proveo punih 12 godina. I to tako da je tamo završio u trenucima kad je bio jedan od najvećih američkih boksačkih potencijala te nakon što je odradio meč za poziciju izazivačica protiv legendarnog Jamesa Toneya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput Hrgovićeve, i amaterska karijera Rydella Bookera bila je izuzetna. Od 1991. do 2000. godine je uzastopno osvajao naslove prvaka savezne države Michigan, da bi 1999. godine postao državni prvak te glavni kandidat za odlazak na Svjetsko boksačko prvenstvo 2000. godine. Ipak, nakon optužbe kako je reprezentativnom kolegi ukrao telefonsku karticu, napustio je američku boksačku reprezentaciju i s nepunih 20 godina prešao u profesionalce, kako bi započeo svoju priču, prenosi RING.tv.com kroz razgovor s njim.

U sljedeće tri godine profesionalne karijere, Booker je ostvario impresivnih 22 pobjede i stekao iskustvo te svoje ime još bolje pozicionirao među boksačima, uključujući osvajanje WBC svjetske titule lakoteške kategorije za mlade boksače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, izvan ringa radio je stvari koje nisu sukladne sa zakonom, i bio je u društvu ljudi u kojem nije trebao biti, te je isto tako završio s krive strane zakone, ali i u raznim dugovima koji su ga natjerali na svašta. U travnju 2004. godine pao je na samo dno, kad je uhićen s kilogramom kokainom namijenjenom prodaji. Dozvoljeno mu je braniti se sa slobode nakon što je platio jamčevinu, piše Fight Site.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo u to vrijeme odradio mečeve u svibnju i lipnju, a onda je prihvatio u rujnu iste godine odraditi meč protiv Jamesa Toneya, višestrukog svjetskog prvaka i superzvijezde. Ulog je bila IBA titula i pozicija prvog izazivača svjetskog prvaka prema WBC-u. Danas, kad govori o tom meču, Booker kaže da nije bio pravi. No, taj meč ga je izgradio i dao mu iskustvo s kojim će se po prvi put susresti Filip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović je prošle subote brutalno je nokautirao Grka Alexandrea Kartoziju za svoju 11. pobjedu u karijeri. Hrga je i dalje bez poraza i nastoji da tako ostane.

Time je ponovno pokazao da je spreman na najveće izazove, a za mjesec dana ćeponovno ući u ring, točan datum nije određen, ali borba će de održati u Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo