S NJIM JE I RTL-OVA EKIPA / Hrgović stigao u Meksiko, sve je spremno za veliki spektakl: 'Idemo po devetu pobjedu'

'Sjest ćemo svi, napraviti još taktiku, završne taktičke varijante i ništa, odmarati se, koncentrirati i vizualizirati nokaut'

21.8.2019.
19:46
VOYO logo

Nakon vrućeg Miamija još topliji Hermosillo. Filip Hrgović stigao je u meksički grad gdje ga u subotu čeka deveti meč u profesionalnoj karijeri. Jedini mu je problem za sada - i dalje nedovoljno zaliječena lijeva ruka, ali za borbu protiv Marija Heredije ne bi trebalo biti problema.

Nakon gotovo 7 sati leta, Filip Hrgović napokon je zakoračio na pakleno meksičko tlo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa tako ni 45 stupnjeva i vrući vjetar nisu pokvarili atmosferu. I takav Hermosillo pristajat će savršeno uz devetu pobjedu karijere. 

"Zvuči mi dobro. Nijedan drugi scenarij mi ne zvuči bolje od toga tako da, uz Božju pomoć, idemo po devetu pobjedu", kaže za RTL Hrgović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaskom u hotel počela je izolacija.

Tu se kamere gase i fokus je na mentalnoj pripremi za meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je dobro, drago mi je da sam stigao. Ovaj put je bio naporan, treba se sada odmoriti. Sve je dobro, sve je spremno za subotu i sve je podređeno suboti", poručuje.

"Nema nikakvih problema s rukom"

Tek ostaje pitanje onog bolnog bicepsa lijeve ruke. Na posljednjem treningu u Miamiju Filip je radio trening u kontragardu. Čuvao je lijevu ruku, a uz predviđeni odmor situaciju će svaki dan motriti timski liječnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregledali smo ruku. Nema nikakvih problema. U pitanju je tek mala kontuzija, a to ćemo ublažiti nekim protuupalnim lijekom i to je to. Sve je savršeno, spreman je za borbu 100 posto", poručuje Osvaldo Nordelo, liječnik Filipa Hrgovića.

A kako će u toj borbi izgledati Hrgovićev boks, Filip i njegov tim odredit će u sljedeća 24 sata. Sutra će ga na javnom treningu prvi put vidjeti meksička publika, ali i Mario Heredija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj javni trening je u programu promotora, to moramo odraditi, ali zapravo danas je posljednji pravi trening i odmor je do meča. Sjest ćemo svi, napraviti još taktiku, završne taktičke varijante i ništa. Odmarati se, koncentrirati i vizualizirati nokaut", ističe Hrgović.

Filip se u Meksiko vratio nakon pet godina. Tada je dominirao amaterskim boksom, u međuvremenu "umirio", sjećate se, Filiberta Tovara. Meksiko mu očito dobro leži pod rukavicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenos na RTL-u

Prijenos počinje u noći sa subote na nedjelju u četiri ujutro, a u nedjelju navečer, odmah nakon RTL-a Danas donosimo i snimku. Sve, naravno, uz stručne komentare sjajnog Željka Mavrovića.

"Kada je meč velikih boksača, ja vjerujem da oni iz meča u meč trebaju i mogu pokazati sebi i drugima koliko su brzo napredovali, kamo su otišli i koliko brzo mogu doći do pravih mečeva. Tih nekoliko tjedana ili mjesec, dva koji se događaju od meča do meča moraju biti dovoljni da se dogodi neki pomak. Vidjet će se po njegovom izlasku, po njegovom emotivnom naboju, riječima, niz elemenata koje možemo pratiti da bismo vidjeli gdje je Hrgović danas", rekao je Mavrović za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo