HRGOVIĆ SE JAVIO NAKON POTVRDE ODLUKE KOJE SE BOJAO, PIJETRAJ GA ODMAH BOCNUO: / 'Vidite da sam bio u pravu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sve se, naravno, vrti oko novca. WBC zastupa interes menadžera koji ne žele da se njihove boksači pripremaju za Olimpijske igre, jer tako gube novac. A boksači - riskiraju karijere

29.10.2019.
20:29
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Ako nastupi na Olimpiskim igrama u Tokiju sljedeće godine, najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića WBC će suspendirati na dvije godine. Vijest je to koja je odjeknula Hrvatskom u utorak.

Takvu situaciju prokomentirao je Leonard Pijetraj, bivši izbornik hrvatske boksačke reprezentacije s kojim je Hrgović proteklo vrijeme vodio verbalne ratove oko nastupa na Olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"WBC je rekao kao i ostale federacije koje će se sada složiti s WBC-om da to ne dozvoljavaju profesionalcima, oni su rekli da je to neka njihova briga za zdravlje boksača što je najobičnija glupost oni ne žele da im boksači odlaze oni imaju previše mečeva koje su njima u interesu da se boksaju", rekao je za RTL bivši izbornik naše boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj.

Image
POTVRĐENA ODLUKA KOJE SE HRGOVIĆ BOJAO: /

Nakon ovoga je jasno da mu se neće ispuniti veliki san

Image
POTVRĐENA ODLUKA KOJE SE HRGOVIĆ BOJAO: /

Nakon ovoga je jasno da mu se neće ispuniti veliki san

Zna se tko će zamijeniti Hrgu

Filip Hrgović javio se iz Milana i poručio da nema komentara te kako će odluku donijeti nakon meča u prosincu. U Hrvatskom boksačkom savezu priznali su kako WBC-ova odluka znači kraj za Hrgovića, te kako će hrvatski kandidati u kvalifikacijama vjerojatno biti Marko Milun i Luka Pratljačić. U Olimpijskom odboru još se nadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan veliki šok u negativnom smislu što eventualno neće biti Filipa. No ipak mi ćemo pričekati kako će se prema sve postaviti Međunarodni Olimpijski odbor", rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Sve se, naravno, vrti oko novca. WBC zastupa interes menadžera koji ne žele da se njihove boksači pripremaju za Olimpijske igre, jer tako gube novac. A boksači - riskiraju karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što možete izgubiti. Vi ste puno veća zvijezda kao prvak svijeta u profesionalnom boksu nego neki Olimpijac. A u tri runde svako svakoga može dobiti. Evo sad je ispalo da sam ja bio u pravu nepotrebne su bile sve ta prepucavanja i press konferencije", rekao je za RTL bivši izbornik naše boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

21.08.2016., Rio de Janeiro, Brazil - Bronze medalist Filip Hrgovic of Croatia pose on the podium during the medal ceremony for the Men's Boxing Super Heavy +91kg., Image: 297691146, License: Rights-managed, Restrictions: World except Croatia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia, Serbia, Montenegro, Kosovo, Macedonia, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Ni Ruiz neće moći nastupiti

Hrgović je na prošlim Olimpijskim igrama, u Riju 2016. godine, osvojio brončanu medalju i nije skrivao da mu je želja nastupiti u Tokiju i pokušati stići do zlata. No, sada će mu se ta želkja puno teže ispuniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, nije Hrgović jedini profesionalni boksač koji je htio nastupiti na Igrama sljedeće godine, istu želju je izrazio i Meksikanac Andy Ruiz, ali im je sada WBC svojom odlukom poremetio planove.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo