u HOO-u razočarani / Hrgović najvjerojatnije neće na Olimpijske igre! Pijetraj: 'Vidite da sam bio u pravu!'

Bronca Filipa Hrgovića u Riju, čini se u ovom trenutku, bila je njegova zadnja olimpijska avantura

29.10.2019.
20:08
VOYO logo

Filip Hrgović, čini se, ipak neće predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju. Suspenzijom mu prijeti Svjetska boksačka federacija (WBC). I ne samo njemu nego svim profesionalcima koji odluče nastupiti na Olimpijskim igrama.

U Hrvatskom olimpijskom odboru ne kriju razočaranje, a bivši izbornik Leonard Pijetraj kaže: "Vidite da sam bio u pravu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne baš pozitivne tonove za Hrgovića zasvirala je Boksačka federacija (WBC) koja je zaprijetila dvogodišnjom suspenzijom svim profesionalcima koji nastupe na sljedećim Olimpijskim igrama. Službeni argument: profesionalci i amateri ne mogu se miješati, zdravlje boksača je na prvome mjestu.

"Evo sad je ispalo da sam ja bio u pravu. Nepotrebne su bile sva ta prepucavanja i press konferencije", kazao je bivši izbornik Leonard Pijetraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjećate se nedavne boksačke sapunice

"Možete imati vezu kakvu god hoćete, nećete bez ringa ići nikamo, ja sam stvorio Filipa Hrgovića, ja sam stvorio sve boksače!!", izjavljivao je tada Pijetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović poručio kako nema komentara i da će odluku donijeti u prosincu

Nastup nakon kojeg je Pijetraj postao bivši izbornik - tražio je da se njegov boksač Marko Milun i Hrgović u ringu obračunaju za plasman na Olimpijske igre. Sada to, čini se, neće biti potrebno. 

"WBC je rekao kao i ostale federacije koje će se sada složiti s WBC-om da to ne dopuštaju profesionalcima. Oni su rekli da je to neka njihova briga za zdravlje boksača, što je najobičnija glupost. Oni ne žele da im boksači odlaze, oni imaju previše mečeva koji su njima u interesu da se boksaju", pojasnio je Pijetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Hrgović javio nam se iz Milana i poručio da nema komentara te da će odluku donijeti nakon meča u prosincu. U Hrvatskom boksačkom savezu priznali su kako WBC-ova odluka znači kraj za Hrgovića te kako će hrvatski kandidati u kvalifikacijama vjerojatno biti Marko Milun i Luka Pratljačić. U Olimpijskom odboru još se nadaju.

"Jedan veliki šok u negativnom smislu što eventualno neće biti Filipa. No, mi ćemo ipak pričekati kako će se prema svemu postaviti Međunarodni olimpijski odbor", kazao je predsjednik Hrvatskoga olimpijskog odbora Zlatko Mateša

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se, naravno, vrti oko novca. WBC zastupa interes menadžera koji ne žele da se njihovi boksači pripremaju za Olimpijske igre jer tako gube novac. A boksači - riskiraju karijere

"Zato što možete izgubiti. Vi ste puno veća zvijezda kao prvak svijeta u profesionalnom boksu nego neki olimpijac. A u tri runde svako svakoga može dobiti", rekao je Pijetraj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bronca Filipa Hrgovića u Riju, čini se u ovom trenutku, bila je njegova zadnja olimpijska avantura. Boks je ionako biznis i u njemu Filipa čeka velika karijera.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo