NEMA VEZE GABI, GLAVU GORE! / Gabrijel Veočić ostao bez zlata na EI: Na put mu stao nepobjedivi Ukrajinac

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Gabrijel Veočić je u finalnom okršaju na Europskim igrama u Krakowu, što je u biti europsko prvenstvo u boksu, izgubio prekidom u drugoj rundi i na kraju osvojio srebrnu medalju

1.7.2023.
20:09
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski amaterski boksač Gabrijel Veočić nije uspio osvojiti poluteškaško zlato na europskom prvenstvu u boksu, odnosno na Europskim igrama u Krakowu. Na putu do zlata stao je sjajni Ukrajinac Oleksandr Hižnjak, svjetski i europski prvak te srebrni olimpijac. Strašno je agresivan bio taj nepobjedivi Ukrajinac Hižnjak, vršio konstantni pritisak, te na kraju slomio otpor našem boksaču. Dva puta je Gabi bio u nokdaunu, jednom na kraju prve runde, a drugi put na kraju borbe. Četiri suca dodijelila su Hižnjaku prvu rundu 10-9, dok je jedan bodovao čak 10-8 za Ukrajinca. Pokušao je hrvatski boksač iz Slavonskog Broda izmicanjem i kretanjem po ringu, ulazio je i u izmjene udaraca, ali je Hižnjak u svojim napadima bio vrlo brz i precizan, te tako anulirao Veočićeve namjere.

Image
BRAVO GABI /

Nevjerojatni Gabrijel Veočić je u finalu na Europskim igrama u Krakovu

Image
BRAVO GABI /

Nevjerojatni Gabrijel Veočić je u finalu na Europskim igrama u Krakovu

Nakon što je u Krakowu ostvario svoj glavni cilj, a to je plasman u polufinale, čime je osigurao vizu za Olimpijske igre u Parizu, Veočić je jučer napravio korak dalje, kad je slavljem u polufinalu osigurao nastup u današnjem finalu. No, danas je najdiminantniji boksač turnira pokazao klasu svladavši Gabrijela u drugoj rundi prekidom. Veočić tako nije uspio postati četvrti Hrvat s titulom europskog amaterskog prvaka u boksu, tek drugi od osamostaljenja, nakon Filipa Hrgovića, koji je to postigao 2015. godine. Kako bilo, Gabrijel i Pero Veočić zaslužili su pljesak zbog svega što su na turniru pokazali. Otac i sin, trener i boksač, bilo je tu puno zamki, ali na kraju su uspjeli izboriti nastup na OI u Parizu 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo