HABIBOVE JEZIVE PRIJETNJE PODRŽALE ZVIJEZDE REALA, BARCE I PSG-A: / Među njima je i jedan od najvećih igrača u regiji

Image
Foto: Instagram

Sve je zapravo počelo ubojstvom profesora Samuela Patyja kojem je 18-godišnji musliman čečenskog porijekla odrubio glavu

1.11.2020.
11:37
Instagram
VOYO logo

Neporaženi i odnedavno umirovljeni prvak lake kategorije UFC-a, Habib Nurmagomedov, poslao je vrlo opasnu prijetnju francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu koji je ranije izjavio kako je "islam u krizi".

Sve je zapravo počelo ubojstvom profesora Samuela Patyja kojem je 18-godišnji musliman čečenskog porijekla odrubio glavu i to zbog toga što je gimnazijski profesor pokazivao učenicima karikature proroka Muhameda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga dogodila se još serija incidenata povezanih s islamistima i u Nici su ubijene tri osobe. "Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrijednosti", rekao je Macron, a te su riječi očito zasmetale dagestanskom borcu Nurmagomedovu koji se s njim obračunao preko Instagrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavio je Macronovu sliku s otiskom čizme preko lice, a ostavio je i prijeteću poruku. "Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika. Nek ih Alah osramoti na ovom svijetu i u budućem. Alah je brz u obračunima, a to ćete vidjeti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (neka je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, djecu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti", napisao je Habib.

No, nije Dagestanac jedini slavni sportaš koji tako misli. Nekolicina vrlo zvučnih imena iz svijeta sporta, posebice nogometa, "lajkalo" je Habibovu objavu. PSG-ov branič Persnel Kimpembe koji je usput i poručio: "Bavim se sportom, a ne politikom. Ja ne govorim ruski. Najoštrije osuđujem terorizam, sve oblike nasilja bez rezerve i sve smrdljive pokušaje manipulacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim slavnog stopera PSG-a, Habiba su podržali i Karim Benzema, napadač Real Madrida, zatim Miralem Pjanić, BiH reprezentativac, pa onda i Bakayoko, Sakho, Atal, Faty...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo