FNC 15 SPEKTAKL / Fabjan nokautirao Žgelu i 1. lipnja u Beogradu bori se protiv Stošića: 'Netko će ljubiti pod'

Image

Spektakularni FNC 15 u Areni Stožice u reprizi možete gledati na platformi Voyo. Boris Jovičić i poznati borac Ivan Erslan komentirali su event na Voyo. Ivona Hemen je isto bila pred kamerom, a Marko Petrak u kavezu odmah po završetku mečeva

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

30.3.2024.
18:21
VOYO logo

FNC 15 priredbu gledajte - OVDJE

Mjesto održavanja: Arena Stožice (Ljubljana)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 15 - FIGHT CARD
Glavna borba večeri - poluteška - 93 kg
- tri puta po pet minuta
Miran Fabjan (Slovenia) - Mario Žgela (Hrvatska): (Žgeli je ovo prva borba od kad je postao dio ATT teama. Preselio se u ZG blizu dvorane u Španskom) - pobjeda Fabjana ekspresno u prvoj rundi nokautom
Sunaslovna borba- Meč za pojas u perolakoj kategoriji - 66 kg - pet rundi po pet minuta
Jordan Barton (Engleska) - Itay Tratner (Izrael): (Burton brani titulu. Tratner ju želi uzeti. Barton za ovu diviziju izgleda impozantno. Burton je pojas osvojio u svojoj prvoj borbi na FNC-u protiv Bažanta) - pobjeda Bartona klasičnim nokautom u prvoj rundi
Velter kategorija - 77 kg - tri puta po pet minuta
Bojan Kosednar (Slovenija) - Aleksandar Janković (Srbija): (Kosendar će imati podršku Green Dragonsa. Janković ide po nokaut) - pobjeda Kosednara tehničkim nokautom u drugoj rundi
Bare knuckle - 80 kg - pet rundi po tri minute
Uroš Jurišić (Slovenija) - Joelson Nascimento (Brazil) - (Oboje su spremni poginuti u kavezu. Dečki otvaraju novo FNC poglavlje) - pobjeda Jurišića jednoglasnom sudačkom odlukom - bonus večeri ide dečkima za najbolji meč
Catchweight - 82 kg - tri puta po tri minute
Ivica Trušček (Hrvatska) - Marko Vardjan (Slovenija): (Meč za borilačke romantike. Marko ima priliku karijere pred svojim navijačima. Trušček je legenda. Bad Boy. Terror. Ivica je legenda) - slavlje Truščeka giljotinom u prvoj rundi
Teška kategorija - 120 kg - tri puta po pet minuta
Milenko Stamatović (Crna Gora) - Josip Matković (Hrvatska): (Matković trenira s Mirkom, Delijom, sparira s njima i vratio se nakon dugo vremena borbama. Stamatović je dio priprema odradio u ATT teamu. Menadžer mu je Forgač. Bio je sparing partner Žgeli. Trenirao je 5 tjedana u ATT-u) - Stamatović Kićo pobijedio tehničkim nokautom u trećoj rundi
Velter - 77 kg - tri puta po pet minuta
Jan Berus (Slovenija) - Jovan Kandić (Srbija)
: (Srpski borac je iskusan. Oba borca su jako dobri i ne kalkuliraju. Berus je prije dolazio na svaki trening iz Slovenije u ATT u Zagreb. Ovo mu je prva borba na FNC-u) - pobjeda Berusa u prvoj rundi gušenjem

Prelimirane borbe
Laka kategorija - 70 kg
Dino Suljkanović (Slovenija) - Demahmet Sinani (Kosovo)
- (Suljkanović je domaći borac koji po prvi put izlazi u kavez. Ovo mu je prilika za iskupljenje za poraz iz Beograda od Blaža Nikolića. Sinani ima skor 2-1-0) - pobjeda tehničkim nokautom Suljkanovića prva runda
Poluteška - 93 kg -
Andres Ramos (Slovenija) - Vladimir Hajek (Slovačka)
- (Hajek je neporažen borac kojem je ovo debi u FNC-u, najveća borba u karijeri. Ramos je kvalitetan hrvač koji dolazi s Kube. Trenira u Trojan gymu kod Zelga Galešića) - pobjeda Ramosa ekspresno.
Velter - 77 kg - tri runde po pet minuta
Anže Vujčić (Slovenija) - Ibraim Mandev (Bugarska)
- (Iza Mandeva je jedna odrađena profi borba koju je izgubio od Stoičkova. Sličan skor ima kao Vujčić. Obojica su ušli porazom u profi karijeru i odlično su fizički pripremljeni. Vujčić imao dvije amaterske pobjede. Izgubio je u karijeri od našeg Brnade.) - pobjeda Mandeva ambarom u prvoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivosti o priredbi: Prvi FNC event ikad u Sloveniji. Prvi FNC event u jednoj zapadnoj zemlji. Treća zemlja, nakon BiH tri puta i Srbije jednom, u kojoj FNC održava priredbu. Rekordni event što se tiče slobodne borbe u Sloveniji. Nastupaju tri Hrvata - Žgela, Trušček i Matković. Jedna borba za naslov je na cardu i jedan teškaški obračun. Održat će se prvi bare knuckle meč ikad u FNC-u i to u kavezu.

Miran Fabjan ekspresno je u subotu navečer u prvoj rundi nokautirao Marija Žgelu. Nakon meča, prozvao je Darka Stošića Stoleta za obračun 1. lipna na FNC-u u Beogradu. Stole mi je obećao meč i imamo dogovoren spektakl. Ivica Trušček jedini je Hrvat, od tri na eventu,s pobjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
FNC SPEKTAKL /

Fabjan u glavnoj borbi večeri za samo 40 sekundi teškim nokautom svladao Žgelu

Image
FNC SPEKTAKL /

Fabjan u glavnoj borbi večeri za samo 40 sekundi teškim nokautom svladao Žgelu

On je deklasirao Vardjana u prvoj rundi giljotinom. To mu je bila druga vezana pobjeda u slobodnoj borbi u samo mjesec i pol dana.

Veteran, sparing partner Mirka Filipovića i Ante Delije, hrabri Josip Jozo Matković, nakon hrabre borbe, u meču u kojem se nadobivao udaraca i bio sav krvav, izgubio je od Stamatovića iz Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč večeri ide bare knuckleu. Prvi, povijesni meč u boksu bez rukavica bio je strašan. Jurišić i Nascimento su dobili bonus večeri, jer su u pet rundi po tri minute pokazali pravu barsku tučnjavu, divljački pristup, otvoreni boks i oduševili. Pobijedio je Jurišić Brazilca Nascimentoa.

Kronološki slijed FNC 15 eventa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna borba večeri - poluteška - 93 kg - tri puta po pet minuta
Miran Fabjan (Slovenia) - Mario Žgela (Hrvatska)

Miran je prozvao Stoleta: "Da, borit ćemo se u Beogradu na FNC-u 1. lipnja", rekao mu je Stošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fabjan je istaknuo: "Trojan gym je moja obitelj. To su moja braća. Brinu o meni."

Prva runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je zadnja borba večeri i glavna. Sretno Žgela. Kakvih koliko, 40 i nešto sekundi. Miran je nokautirao Žgelu.

Image

Filip Pejić i Vaso Bakočević bit će sudionici prvog FNC realityja ikad. Jučer nam je to otkrio Vaso u razgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaso je bio u formi:

"Ma idemo se potući, Deveti mjesec. Nema zime. Dajte da se tučem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nitro je otkrio:

"Vuče se to jako dugi nit godina s realityjom. Želim to snimiti, pa se potući s njim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunaslovna borba- Meč za pojas u perolakoj kategoriji - 66 kg
Jordan Barton (Engleska) - Itay Tratner (Izrael) - Barton pobijedio klasičnim nokautom u prvoj rundi

Bartonu je ovo bila druga borba u FNC-u i druga pobjeda, prva obrana pojasa: "Ja sam šampion i ostajem u promociji", izjavio je Barton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barton ima strašnog borca u perolakoj diviziji. Čudo ljudi, čudo. Barton je KSW prospekt. Takva jedna smirenost. "Ide kao navođeni projekti", priča Boris Jovičić.

Prva runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barton je pojas osvojio u svojoj prvoj borbi na FNC-u protiv Bažanta. Burton vrši pritisak i kretanjima smanjuje Tratneru kavez. Stisnuo ga je uz ogradu. Sijevnulo je. I nokaut. Lijevi aperkat je sijevnuo i Burton ga je ubio. Nije ga niti vidio Tratner. Skenirao ga je Barton i lijevim aperkatom teško nokautirao Tratnera. Obranio je pojas.

Image

Velter kategorija - 77 kg
Bojan Kosednar (Slovenija) - Aleksandar Janković (Srbija) - pobjeda Kosednara tehničkim nokautom u drugoj rundi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želva je bio oduševljen nakon pobjede. Gledat ćemo trilogiju: 'Janković je težak suparnik. Janković je životinja. Trilogija u Beogradu? Polako. Ne mogu sad odmah reći da. Uf, dečko je vrh. Namučio me, jao... Forgy, Forgy, gdje si? Nije loše za 40-godišnjaka".

Druga runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janković djeluje kako mu krv na licu ne smeta previše. Janković sad radi bolje, plasira udarce, leteće koljeno, ali Želva ga baca na tlo. I ground and ponud i gotovo. Baklje u dvorani. Green Dragonsi su zapalili desetak baklji. Trči im Želva i slavi s njima.

Image
Image
Image

Prva runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janković je odmah dao do znanja tko želi od prve dominirati. Želva ima podršku Green Dragonsa, ali Janković nije impresioniran time. Ni malo. Uuuu, Želva je na tlu, ali kako se izvukao, majko draga... Bravo. velika posjekotina na licu Jankovića. Želva je dobio rundu.

Image
Image
Image

Bare knuckle - 80 kg
Uroš Jurišić (Slovenija) - Joelson Nascimento (Brazil) - pobjeda Jurišića jednoglasnom sudačkom odlukom - bonus večeri ide dečkima za najbolji meč

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uroš je otkrio detalje debija bare knucklea na FNC-u: "Dobar meč. Iznenadio me. Podcijenio sam ga. On je pravi ratnik."

Peta runda

Nastavlja se rat u kavezu. Ovo je najbolje dosad što gledamo. Jedan na drugog. Nascimento nije uzdrman, nije ni Uroš. Joj, evo razmjene za kraj. Kakva borba. Nevjerojatna.

Četvrta runda

Ne stignemo pisati od događanja.

Treća runda

Nascimento je odmah završio na tlu. Jurišić dominira. Kakav debi bare knucklea na FNC-u. Jao...

Image

Druga runda

Nascimento prima udarce, na nogama je, ali bam i evo. Brazilac je dobro udario Jurišića. Medicinski time out. Nastavlja se i gotova runda. Urošu pada glava i ne vidi na jedno oko. Za sad je 1-1 u rundama.

Image
Image

Prva runda

Borit će se bez tenisica. Golim šakama. U kavezu. Ma spektakl ljudi. Ne, jedan je u tenisicama. Kako šaketanje. Jao, Jurišić čeka i kreće, Nascimento nije impesioniran. Niti malo. Evo, nokdaun... publika je na nogama.

Image

Catchweight - 82 kg
Ivica Trušček (Hrvatska) - Marko Vardjan (Slovenija) - pobjeda Truščeka giljotinom u prvoj rundi

"Hvala Marko što nisi pružio jači otpor. Ovo mi je sasvim OK", briljirao je Ivica Trušček za vrijeme davanje izjava Marku Petraku.

Prva runda

Sretno Ivica. Ima još vatre u tebi. Odmah se bacio na glavu Ivica. Pogodio ga je. Muči ga na tlu i gotovo.

Image
Image

Teška kategorija - 120 kg
Milenko Stamatović (Crna Gora) - Josip Matković (Hrvatska) - pobjeda Stamatovića tehničkim nokautom u trećoj rundi

Kićo je rekao: "Mislio sam da će odustati, ali nije. Mislim da sam napredovao, a za dalje ovisi o mom menadžeru Forgaču. Želim vidjeti kakav sam u stojci".

Treća runda

Idemo Joso, čitava Hrvatska je uz tebe. Nema predaje. Kreće nešto agresivnije. Ima ga uz ogradu, uz žicu. Izlazi Kićo sa žice. Baca kick i gotovo. Pobjeda. Prekid. Primio se Joso za nogu. Joso ratniče, glavu gore. Lijeva je noga u pitanju.

Image

Druga runda

Ušao je doktor. Joso je hrabro stao. Kićo mu baca low kick. Evo jedan udarac. Hrabar je Josip Matković. Idemo Joso, idemoooo... Stamatović lagano radi, baca low kickove. Matković se hrabro bori. Nevjerojatno. Krvavog lica, oko mu je jako loše, ali on se bori i bori. Nema. Joso je ratnik u duši. To i pokazuje. Do zadnje kapi krvi će se Kićo boriti.

Image
Image
Image
Image
Image

Prva runda

Krenula je borba. Sretno Josipe, hrvatski sine. Krenuo je Joso naprijed i jao, bam, jao, jao... Kićo ga je spetardirao u glavu i na tlu je Joso naš. Preživljava. Ali i zna u parteru. Prima jake udarce laktovima. Krvi kao u priči.

Image
Image
Image
Image

Velter - 77 kg
Jan Berus (Slovenija) - Jovan Kandić (Srbija) - pobjeda Berusa u prvoj rundi

"Tko je sljedeći? Poruka Forgyju - hvala".

Prva runda

Počeo je meč. Janovi navijači su glasni. Bit će ovo zanimljivo. Jedan pokušaj overhenda i kreće u rušenje. Vatreno otvaranje meča. Jan mijenja gard i baca udarce. Primio ga je, stisnuo, jao kako mladić radi. Slovenija on fire. Primio ga je na tlu i gotovo. Je li zaspao Srbin? Kandić je pokušavao izvući se, ali nije uspio. Uzeo mu je leđa, vratio se u dominantnu poziciju i pobijedio.

Image
Image

20.22 - Slijedi predstavljanje boraca glavnog dijela programa.

20.03 - "Nadam se da sad kreće puno krvi i zabave", naglasio je Ivan Erslan našem Borisu Jovičiću u izravnom prijenosu na Voyo.

Image

20.02 - Slijedi 10 do 15 minuta pauze. Ovo su bili preliminarne borbe. Ne znamo jesu li trajale sve skupa možda 7 minuta. Ako... Sve tri borbe su brzo završile, rekli su i Jovičić i Erslan na licu mjesta u Areni Stožice. Lagano zagrijavanje za ono što nam sad slijedi.

Laka kategorija - 70kg
Dino Suljkanović (Slovenija) - Demahmet Sinani (Kosovo) - pobjeda tehničkim nokautom Suljkanovića

Dino Suljkanović je izjavio Marku Petraku: "Svaka vam čast na tolikoj brojci. Hvala puno. U posljednjoj borbi nisam bio sav svoj, ali sad jesam. Nadam se da će se FNC što prije vratiti u Sloveniju".

Image
Foto: Screenshot

Druga runda

Gotov je meč prije početka druge runde. Ulaze liječnici Sinani je na tlu i nešto ga boli. Ima bolnu grimasu na licu. Nije ovo dobro. Ne znamo što mu je, ne zna nitko. Rebra, čini se da je došlo do ozljede rebara. Teško mu je disati, boli ga u rebrima, boli ga u prsima. Ustao je i dobio pljesak.

Image

Prva runda

Sinani je jako duboko uzeo vrat Suljkanoviću. Hoće li i ova borba ekspresno završiti? Bore se na tlu. Diže se Suljkanović. Dino, Dino, navijaju navijači u Areni Stožice. Sinani sad djeluje umorniji. Joj, kako se potrošio. Sinani je sad u problemu. Ima ga Suljkanović. I izlazi Sinani iz problema. Kakav obračun u parteru. Jao, milina ljudi dragi. Nismo nikad u FNC-u vidjeli toliko izmjena giljotina. Udarci padaju, borci se ne jadaju nego udaraju jedan drugog uz žicu. Sinani je umoran i diše na škrge.

Image

Poluteška - 93 kg
Andres Ramos (Slovenija) - Vladimir Hajek (Slovačka)
- pobjeda Ramosa u drugom nastupu na FNC-u

Ramos je Marku Petraku kazao: "Hvala publici i oprostite što je meč tako brzo završio".

Prva runda

Ramos je ekspresno završio meč. Odmah je Hajek primio nakon 15 sekundi meča, bacio ga na tlo i završio ga. Izvukao mu je ruku. Zaključao ga je jako jednostavno, prelagano. Hajek se nije mogao izvući. Tapkao je Slovak. I bolje da je. Strgao bi mu ruku.

Image

19.18 - Idemo na prvu borbu večeri - Velter - 77 kg - Anže Vujčić (Slovenija) - Ibraim Mandev (Bugarska) - pobjeda Mandeva ambarom u prvoj rundi

Mandev je rekao Marku Petraku: 'Znao sam da je ovo njegovo mjesto i trebao sam brzi finiš".

Prva runda

Krenulo je. Vujčić je odmah plasirao low kick, ali evo sjajno rušenje Mandeva. Uzeo je Slovencu leđa. Udara ga. Anže sve kontrolira. Publika je na nogama. Mandev je uzeo leđa, glavu. Ruka mu je duboko i gotovo. Brzo je uvodni meč završio. Publika je šokirana jer je navijala za svog borca Vujčića. Anže nije imao odgovor na hrvanje Mandeva.

Image
Image

19.03 - Dražen Forgač Forgy, šef FNC organizacije i ATT kluba je Ivoni Hemen kazao: "Okupili smo najbolje što MMA scena u Sloveniji nudi i plus naše zvijezde. Isto tako, 7000 ulaznica je otišlo i to će biti rekordni MMA event što se tiče gledanosti jednog MMA eventa u Sloveniji. Čeka nas spektakl, pravi vatromet".

Image
Foto: Screenshot

19.02 - Ivan Erslan je rekao u prijenosu kako nas očekuje sjajan event.

19.00 - Počeo je prijenos na Voyo.

Image

18.41 - Bliži se početak eventa i prijenosa na Voyo. Počele su curiti fotografije s lica mjesta. Publika je već u dvorani, ali nisu svi ušli. Lagano ljudi ulaze u Arenu za koju je jučer proširen kapacitet zbog velikog interesa.

Image
Image
Image
Image

18.15 - Dobra večer dragi čitatelji Net.hr-a i ljubitelji borilačkog sporta. FNC svemir opet je u orbiti. FNC 15 event ruši sve rekorde u Ljubljani večeras, što se tiče posjećenosti jednog MMA eventa u zemlji naših prvih zapadnih susjeda. Vodeća MMA promocija u jugoistočnoj Europi stiže u slovensku prijestolnicu Ljubljanu, a za uvod u najbolju godinu dosad čeka nas upravo takva priredba. Uz trenutno najpopularnijeg MMA borca u FNC-u i jednog od najpopularnijih u regiji Mirana Fabjana i Marija Žgelu koji će se sučeliti u glavnoj borbi večeri, pred svojim "Green Dragonsima", ultrasima Olimpije, borit će se i legenda regionalne MMA scene Bojan 'ŽelvaKosednar (40, 12-15) protiv srpskog borca Aleksandra Jankovića (29, 15-12-1).

Bit će to revanš pola godine nakon što je "Želvi" puknuo palac početkom druge runde u pulskoj Areni te je Janković tako slavio tehničkim nokautom.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo