Play ponuda

Fedor povukao presudan potez za karijeru!

shimmer fallback

Čini se da će legenda slobodne borbe konačno poslušati savjete stručnjaka i promijeniti način priprema za nove borbe.

27.2.2011.
18:20
Play ponuda

Fedor Emelianenko dugo je bio vjeran Sibiru kao svojoj bazi, ali dva uzastopna poraza poljuljala su njegovo povjerenje u ustaljene metode i način pripreme za borbu. Izgleda da je sada 34-godišnji Rus odlučio poslušati savjete MMA stručnjaka i povući neke presudne poteze za nastavak karijere.

Jevgenij Kogan, operativac organizacije M-1 Global koja brine o Fedoru, zadužen za Europu, najavio je da će se Posljednji ruski car za sljedeći meč pripremati u Nizozemskoj, a u svoju će ekipu uključiti i neke sparing-partnere iz SAD-a.

Kogan je za Fighters Only otkrio i kako će se Fedorovom timu u pripremama za novi okršaj pod okriljem Strikeforcea priključiti Vinny Magalhães, Brazilac koji je dosad radio s velikanima slobodne borbe kao što su Antonio 'Minotaur' Nogueira i Frank Mir.

Posljednja dva poraza Fedor je doživio od brazilskih jiu-jitsu majstora (Fabricio Werdum, Antonio 'Bigfoot' Silva), pa je i to jedan od razloga zbog kojih je M-1 Global potpisao ugovor s Magalhãesom.

Među imenima američkih sparing-partnera koji bi mogli raditi s Fedorom spominje se i Shane Carwin, čovjek koji je privremeno bio UFC-ov prvak u teškoj kategoriji. Od te suradnje bi obojica imala koristi, no ovaj projekt još nije u fazi realizacije.

Vezani članci:

arti-201102130019006 arti-201102150111006 arti-201102170060006

Play ponuda
Play ponuda