Pobjeda u Münchenu / Dominantni Petar Milas obranio titulu protiv Talijana Pianete

Image
Foto: RTL

Splitski Muhammad Ali pobijedio je nakon odluke sudaca u borbi za obranu teškaške titule

16.6.2018.
23:22
RTL
VOYO logo

22-godišnji Splićanin Petar Milas u Münchenu je obranio pojas interkontinentalnog IBO prvaka svijeta. Suparnik mu je bio nekadašnji izazivač Vladimira Klička, dobro poznati Talijan Francesco Pianeta, koji je svih deset rundi bio u podređenom položaju protiv Milasa.

Kronologija borbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka sudaca: Milas je pobjednik!

10. runda: Talijan nema što izgubiti. Milas ostaje miran i mudro privodi zadnju rundu kraju. Sudački bodovi trebali bi biti uvjerljivo u njegovu korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. runda: Sijevaju ponovo udarci. Ovaj put je i Pianeta zaprijetio. No sve je u Milasovim rukama.

8. runda:Pao je, očekivano, tempo. Milas treba mudro privesti borbu kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. runda: Sjajno otvaranje runde. Pianeta je uzdrman, Milas svim silama pokušava završiti borbu. Talijan je štošta pretrpio u prvoj minuti sedme runde. Nekako je uspio izdržati do signala gonga.

6. runda: Milas je, čini se, ponovo na pravom tragu. Drži meč u svojim rukama. No može li izdržati cijeli meč? Primjetno je da teško diše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. runda: Prošla su dva udarca Pianete. Milas je dosad dobro eskivirao.

4. runda: Milas kontrolira borbu. Sijevaju, ponovno, njegovi aperkati. Je li na pomolu još jedna velika hrvatska večer u Münchenu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. runda: Nekoliko izvrsnih udaraca Petra Milasa. Nakon toga još jednu strašnu seriju primio je Pianeta. Dominacija hrvatskog boksača u ovoj dionici.

2. runda: Odlučniji početak Talijana. Milas pokretljiv. Skromniji boks nego u uvodnoj rundi. Dogovoreno je da će se boksati deset rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. runda: Dobro je Milas ušao u meč, dajući do znanja Pianeti da će borba biti vrlo zahtjevna za Talijana.

Hrvatski boks, uz Filipa Hrgovića, u Petru Milasu ima boksača svjetskog kalibra, velikog borca, mladića koji se već sada smjestio u vrh svjetskog boksa. 22-godišnji Splićanin po prvi put brani svoj IBO internacionalni pojas u teškoj kategoriji protiv bivšeg izazivača za naslov WBA svjetskog prvaka, 33-godišnjeg Talijana Francesca Pianete, koji je u svojoj karijeri stao se u ring 35 puta, od kojih je 31 put odšetao uzdignute glave (21 nokautom), jedan meč završio je neriješenim rezultatom te ubilježio 3 poraza, i to protiv velikih boksača - Kevina Johnsona, Ruslana Chagaeva te Vladimira Klička.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, naš boksački as u 11 borbi zabilježio je sve pobjede, od kojih su 9 nokauti, te je upravo u meču za osvajanje svog IBO pojasa porazio Kevina Johnsona sredinom ožujka ove godine, koji je pak savladao Pianetu prošle godine.

Ta činjenica govori u korist našeg mladog boksača, kojeg jedan od njegovih trenera, Ivan Duvančić, „bodri da boksa kao Muhammad Ali i udara kao George Foreman.
Veliki meč održat će se kao glavni događaj u Ballhaus Forumu, Infinity Munich, koja prima pet tisuća posjetitelja, u organizaciji Petkos Boxpromotion, koji su mladom Splićaninu, kojeg po svemu viđenom čeka velika karijera, ponudili profesionalni ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neporaženog Milasa „na putu do zvijezda vode treneri Duvančić i Ćukušić, koji su vjerujemo spremili pravu taktiku za novu pobjedu našeg mladog boksača.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo