DIRLJIVA GESTA SVJETSKOG PRVAKA: / Iskazao najvećem veliku čast

Image
Foto: AFP, JOHN MACDOUGALL

Bivši svjetski boksački prvak, Britanac David Haye, pokrenuo je peticiju s ciljem da se najveći sportaš 20. stoljeća, Muhammad Ali proglasi vitezom.

23.2.2016.
14:13
AFP, JOHN MACDOUGALL
VOYO logo

"Vjerujem da bi počasnu titulu viteza trebali udijeliti velikom čovjeku Muhammadu Aliju. On je istinski junak i jedan od najvećih sportaša ikad. Veliki je čovjek koji se borio protiv siromaštva i diskriminacije te zalagao za mlade i bolenne ljude tijekom cijelog života, a pogotovo ovdje u Velikoj Britaniji", poručuje Haye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi sportaš s titulom

"Počasna titula viteza dodjeljuje se nebritanskim državljanima koji su imali velike zasluge za ovu zemlju i vjerujem da je Ali savršen primjer ta to. On bi na ovaj način postao prva tamoputa osoba, prvi misliman i prvi sportaš koij bi doživio ovu čast. Riječ je o zausta inspirirajućoj osobi. On voli Britaniju i ovdje će biti u ožujku na otvaranju velike izložbe o svom životu. Tužno je, ali s obzirom na njegovo slabo zdravlje vjerojatno je to posljendnji put da će posjetiti zemlju koju voli. Ovaj veliki čovjek primio je puno nagrada i visokih odlikovanja diljem svijeta i vjerujem da je vrijeme da to učini i Velika Britanija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, po mnogima najveći boksač svih vremena završio je prošlog tjedna u bolnicinakon što ga njegovi ukućani nisu uspjeli probuditi. Ali nalazio se u svojoj kući u Scottsdaleu u Arizoni oporavljajući se nakon što je tjedan dana ranije pušten iz bolnice nakon urinarne infekcije. No, nakon što se nije probudio puna 24 sata te ga nisu uspjeli probuditi, ukućani su se jako zabrinuli i naposlijetku pozvali hitnu pomoć. Nakon toga je objavljeno da se odmara te da se obavljaju pretrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo