DEONTAY WILDER JE RAZOTKRIVEN: / 'Nigdje mu to ne bi prošlo, samo pogledajte snimke i sve će vam biti jasno. Zato ga i nema izvan SAD-a'

Image
Foto: Profimedia

'Wilder plasira mnogo udaraca otvorene šake. Mislim da bi ga sudac izvan SAD-a zbog toga sankcionirao'

14.5.2019.
13:33
Profimedia
VOYO logo

Deontayja Wildera (40-0-1, 39 nokauta) nadolazećeg vikenda čeka novi izazov u karijeri. Aktualnog vlasnika WBC teškaškog pojasa se, uz Anthonyja Joshuu, smatra kraljem teške kraljevske kategorije i kao takav je mamac za borilačku publiku. Na njihovu i radost svih koji vole ovu plemenitu vještinu, "Brončani bombarder" u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu ulazi u ring Barkleys centra u Brooklynu protiv izazivača Dominica Breazealea (20-1, 18 nokauta).

Prijenos toga meča moći ćete od 3.30 gledati u spektakularnoj borilačkoj noći na RTL televiziji. Inače, između Wildera i Breazelea postoji netrpeljivosti. Njih dvojica se ne vole još od veljače 2017. kada su se "zakačili" u hotelu, pa je sada profesionalni i sportski susret podignut na višu, osobnu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠAKA SA SREDNJAKA ZA NET.HR NAJAVLJUJE VEČERAŠNJI SPEKTAKL U CARDIFFU: /

'Ne bi ja baš podcijenjivao Parkera, a evo i zašto...'

Image
ŠAKA SA SREDNJAKA ZA NET.HR NAJAVLJUJE VEČERAŠNJI SPEKTAKL U CARDIFFU: /

'Ne bi ja baš podcijenjivao Parkera, a evo i zašto...'

Netrpeljivost između Wildera i Breazelea

I dok Breazeale prijeti Wilderu da će mu jednom zauvijek začepiti usta, ovaj mu uzvraća da mu se ne piše dobro i da ga očekuje katastrofa u tom meču koji će pratiti svi boksački zaljubljenici u Wilderov lik i djelo, odnosno poznavatelji i pratitelji boksačkih zbivanja u teškoj kategoriji. Jer, obojica su nokauteri, udarači. Breazeale bilježi samo jedan poraz u karijeri, i to onaj protiv Joushue 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekako imam osjećaj da su svi šampioni uzeli meč odmora. I Joshua, i Wilder, i Fury uzeli su si za protivnike boksače koji nisu, da ne kažem, iz top postave. Kao da ih nemaju potrebu obraniti prema pravilima koje nalažu te njihove federacije, kao da se žele nekako odmoriti jedni od drugih", kazao nam je u uvodu razgovora proslavljeni bivši hrvatski boksač Željko Mavrović i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini se kako se ovdje radi o možebitnom pripremanju marketinške cijene, trenutka za meč Wildera i Joshue, pa da se taj sudar titana cjenovno nabrije do maksimuma."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wilder ima 39 nokauta, Breazeale 18

Wilder ima 39 nokauta i poznat je po moćnim udarcima koji krenu otpočetka susreta i traju dok protivnik nije nokautiran. No, poznato je da Wilder ima specifičnu, rekli bismo dosta ograničenu tehniku udaranja jer se kasnije počeo baviti boksom, na granici legalnog. Udara dosta visoko, često ti udarci završavaju na potiljku protivnika. Wilder je neobično sirov i nedovršen boksač, ali ga to čini i teškim za pročitati jer dosta stvari, ako ne i sve, ne radi kako bi trebao, ali opet zato i jest tako dobar. Izuzetno je eksplozivan, prava je životinja u ringu koja melje udarcima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je istina. On u toj jednoj, prije bih rekao završnoj seriji, kad krene u seriju i masakr, na način na koji on obično završava svoje borbe, plasira mnogo udaraca otvorene šake. Mislim da bi mu sudac koji bi to i tako okarakterizirao, dao javnu opomenu te prekinuo meč. Točnije, suci izvan SAD-a bi neke njegove udarce gledali kao ilegalne, nedopuštene. Dokle god su mečevi u Americi, jer SAD je gladan šampiona, pogotovo teške kategorije, američki suci će to dopustiti i takve ćemo stvari gledati tijekom Wilderovih mečeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je i to jedan od razloga zbog čega Wilder ne izlazi izvan granica Amerike, ne dolazi primjerice boksati na Otok ili bilo gdje u Europu... Znači, taj dio njegova završetka i udaraca, koji nisu samo u potiljak nego su i zadani, plasirani otvorenom šakom, je nepravilan udarac. Tako bi to gledao dobar sudac, sudac koji bi štitio i jednog i drugog boksača. To mu ne bi bilo dopušteno. Iskreno, ne mogu se sjetiti da je on profesionalno boksao negdje u Europi, bilo gdje izvan granica Amerike", objašnjava nam "Šaka sa Srednjaka".

Richard Towers: 'Wilder udara šest puta jače od Joshue'

Inače, umirovljeni boksački teškaš Richard Towers, čovjek koji je proteklih godina odradio stotine sparinga praktički sa svim eminentnim boksačima na vrhu svjetske scene, govori kako Deontay Wilder udara šest puta jače od Anthonyja Joshue. Bilo je u njegovim sparinzima boksačkih šampiona svih vrsta, ali i onih najuglednijih poput Wildera, Joshue ili Vladimira Klička.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, on je veliki udarač. On i pravilno može udariti izuzetno opasno i moćno, ali ovo tu je definitivno nešto što je sporno. Pogledajte samo te snimke, i sami ćete to vidjeti. Uzmite nekoliko ozbiljnih boksačkih sudaca, oni koji znaju bodovati i koji znaju vidjeti faul, sigurno će reći da su to sve ozbiljni prekršaji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

BROOKLYN, NY - NOVEMBER 04: Deontay Wilder (Gold/Black) defeated Bermane Stiverne by first round knockout for Showtime's Championship Boxing on November 04, 2017 at the Barclay's Center in Brooklyn, NY., Image: 354646753, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom

Wilder ima pojas koji manjka Anthonyju Joshui. Taj meč cijeli boksački svijet s nestrpljenjem očekuje, ultimativnu borbu za ujedinjene svih teškaških pojaseva da bi jedan od njih dvojice postao apsolutni prvak svijeta. No, bez obzira gdje će ta borba biti održana, čisto sumnjamo da će u njoj suci dopuštati Wilderu takve udarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se borba održava na otoku, mislim da bi mu suci sankcionirali takve udarce. Nekako vjerujem i da Joshua i njegova ekipa promotora (čitaj Eddy Hearn), imaju bolje uvjete, bolju organizaciju, te u konačnici mogu više platiti obojici u slučaju da dogovore meč u Velikoj Britaniji. Ova borba Wildera i Breazealea samo je jedna na putu prema borbi desetljeća Joshua - Wilder", zaključio je Željko Mavrović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike