ČUDESNA MATEA KOLOVRAT SVJETSKA PRVAKINJA / Hrvatska junakinja dominantno do svog čak trećeg zlata u karijeri

Image
Foto: Matea Kolovrat/Instagram

Matea Kolovrat svjetska prvakinja. Na dominantan način Matea se popela na krov svijeta u Teheranu, uz tri pobjede i bodovnu razliku 70-16

22.11.2021.
20:46
Matea Kolovrat/Instagram
VOYO logo

Članica splitskog Marjana Matea Kolovrat nova je svjetska taekwondo seniorska prvakinja u konkurenciji gluhih u kategoriji preko 67 kilograma.

Image
NOVI USPJEH HRVATSKOG TAEKWONDOA: /

Matea Kolovrat uzela je europsko zlato

Image
NOVI USPJEH HRVATSKOG TAEKWONDOA: /

Matea Kolovrat uzela je europsko zlato

Dominacija

Na dominantan način Matea se popela na krov svijeta u Teheranu, uz tri pobjede i bodovnu razliku 70-16. U prvom kolu je bila slobodna, u drugom slavila protiv Ruskinje Mesedo Abdurakhmanove 20-1 da bi u polufinalu pobijedila Iranku Fatemeh Tavakoli s 28-6. Finalni sraz protiv aktualne svjetske prvakinje u teškoj kategoriji nije donio očekivanu dramu jer je Matea i u toj borbi pokazala nadmoć i slavila protiv Turkinje Selver Seker 22-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na prikazano na tatamiju i tri uvjerljive pobjede protiv tri taekwondo velesile Matea je na koncu dobila i MVP nagradu cijelog svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta velika medalja, treće zlato

Matei je ovo četvrta velika medalja i čak treće zlato. Naslov svjetske prvakinje osvojila je 2016. godine u Samsunu, europska prvakinja bila je 2019. godine u Antaliji dok je olimpijska viceprvakinja postala 2017. godine u Samsunu.
U Teheranu je na svjetskom prvenstvu nastupila i mlada Petra Goleš koja je iako još juniorka dobila priliku na najvećoj smotri. Svoj nastup završila je porazom u četvrtfinalu od Ruskinje, kasnije svjetske prvakinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo